Ærø Rejen

Ove Monrad var selvsikker da han stak mig et par Ærø Rejer. Den her rejeflue skal du bare prøve, sagde han - den er mindst lige så god som Pattegrisen. Jeg var nok en smule skeptisk på det tidspunkt, og tænkte at det jo sikket bare er endnu en reje blandt mange.

Ærø Rejen hører til kategorien Reje flue. Eksemplaret som vises her er bundet af Ove Monrad. Fluen er opfundet af Ove Monrad.

Ove Monrad var selvsikker da han forleden dag stak mig et par Ærø Rejer. Den her rejeflue skal du bare prøve, sagde han - den er mindst lige så god som Pattegrisen. Jeg var nok en smule skeptisk på det tidspunkt, og tænkte at det jo sikket bare er endnu en reje blandt mange.

Men efter at have fisket med fluen kan jeg se hvad Ove mener. Ærø Rejen ser måske ikke ud af noget særligt i tør tilstand, men nede i vandet er det en anden sag. Den er utrolig levende, og samtidig lever den op til en anden vigtig egenskab for en kystflue, nemlig synlighed i vandet. Det ser ud til at SLF og Ice dub er en god kombination med et fantastisk farvespil i vandet.

Ove påpeger at fluen skal belastes en hel del, for at få den rigtige gang i vandet.

Tips til affiskning

Tages ind i lange glidende træk, men gode pauser indlagt. En gang i mellem varieres med korte hurtige ryk.

Bedste årstid: Forår-sommer-efterår

Mønsterbeskrivelse

Her er en liste over de anvendte materialer til Ærø Rejen
Krog:    Gamakatsu str. 2 
Munddele:    SLF dubbing i rød og orange 
Øjne:    Fly eyes 
Antenner:    Hår fra Isbjørn 
Rygskjold:    UV lim, ikke for meget 
Krop:    Hvid STF dubbing, blandet med et smule Ice dub pearl og lidt brunt SLF. Det hele vindes i en dubbing løkke. Kroppen skal desuden belastes. 
:     
:     

Flueinformation

Fakta om Ærø Rejen
 • Fluekategori: 
  Reje flue
 • Bundet af: 
 • Opfinder: 
  Ove Monrad
 • Opfundet år: 
  2011
 • Udgivet dato: 
  01-06-2011
 • Bedste årstid: 
  Forår-sommer-efterår

Lignende fluer