Reje Upside Down

Heldigvis findes der lystfiskere som er begavet med stor fingerfærdighed ved fluestikket, og som mestrer kunsten at binde rigtig gode imitationer - se nu bare Reje Upside Down, en forrygende flot rejeimitation bundet af John Mortensen.

Reje Upside Down hører til kategorien Reje flue. Eksemplaret som vises her er bundet af John Mortensen. Fluen er opfundet af John Mortensen.

Jeg har bundet masser af rejefluer gennem årene, og er nogenlunde god til det. Alligevel er jeg nået til den erkendelse, at det, jeg kan udklække i fluestikket, kun er middelmådige efterligninger af den ægte vare. Heldigvis findes der lystfiskere som er begavet med langt større fingerfærdighed ved fluestikket, og som mestrer kunsten at binde rigtig gode imitationer - se nu bare Reje Upside Down, en forrygende flot rejeimitation bundet af John Mortensen.

De seneste par år har vi set en del ganske realistiske rejefluer, og det er vel at mærke ikke fluer til udstillingsbrug, men fluer der kan fiskes med efter rigtige havørreder. Kern Lund, John Mortensen og flere andre har lavet fluer der under vand ligner en rigtig reje så meget at det kan være svært at se  - i hvert fald med fluefiskerøjne - om det er en flue eller en levende reje. Flere af disse fantastiske fluer er lavet upside down,  i stil med Johns flue på billedet herunder.

Tips til affiskning

Fluen fiskes bedst efter en intermediate skydeline, hvor den hives hurtigt gennem vandet uden at gå for højt i vandsøjlen.

Bedste årstid: Forår-sommer-efterår

Mønsterbeskrivelse

Her er en liste over de anvendte materialer til Reje Upside Down
Krog:    Partridge CS54, str. 4 
Hale:    En lille dusk STF dubbing og en speyfjer 
Rib:    0,20 mono 
Krop:    SLF dubbing 
Ben:    Smykkeelastik/gummi 
Øjne:    Monoline belagt med epoxy/hardhead 
Ryg:    EP fiber 
Belastning:    Tungsten 

Flueinformation

Fakta om Reje Upside Down
 • Fluekategori: 
  Reje flue
 • Bundet af: 
 • Opfinder: 
  John Mortensen
 • Opfundet år: 
  2013
 • Udgivet dato: 
  05-10-2013
 • Bedste årstid: 
  Forår-sommer-efterår