P.K. Mysis Variant

P.K. Mysis Variant er så simpelt et mønster at det næsten er løgn. Den er tænkt som mysis imitation, men egentlig ved man ikke helt, hvad fiskene tager fluen for - men den virker, for fluen har vist sig at være særdeles effektiv, og så er målet vel nået.

P.K. Mysis Variant hører til kategorien PK flue. Eksemplaret som vises her er bundet af Per Karlsen. Fluen er opfundet af Per Karlsen.

Per Karlsens P.K. Mysis Variant, er en flue der er så simpel at det næsten er løgn.

P.K. Mysis er en klassisk kystflue der så dagens lys i starten af 1980, og som igennem årene har fanget masser af fisk. Et meget simpelt mønster, som er tænkt som mysis imitation, men egentlig ved man ikke helt, hvad fiskene tager fluen for - men den virker. Nu har Per Karlsen dog lavet en P.K. Mysis Variant der er så simpel at det næsten er løgn. Men fluen har vist sig at være særdeles effektiv, og så er målet vel nået.

Her er P.K's egne kommentarer: Mysis variant er en udgave af den originale P.K. Mysis, hvor jeg har valgt at få så tynd en flue som mulig. Samtidig er det en funktionsflue, altså et mønster hvor det oprindeligt var meningen at bruge noget bestemt materiale af praktiske grunde. Her var det rest hackler fra de nakker, der blev brugt til den originale P.K. Mysis Hackle fjerene her er for korte til de almindelige mønstre, men det viste sig ved praktisk fiskeri at mønsteret var fremragende til havørreder, der gemmer sig under blæretangen tæt ved kysten.  Især i højsommeren, når fiskene propper sig med diverse småkravl er mønsteret effektivt.

Per Karlsen er en af pionererne i dansk kystfluefiskeriet, og han har desuden bidraget med en lang række kystfluer som i dag er klassikere. De fleste af fluerne hedder PK nr. et-eller-andet, og dem kan man ikke komme uden om i dansk kystfluefiskeris historie, og jeg er meget stolt over at præsentere denne flue fra Per Karlsens hånd.

Tips til affiskning

P.K. Mysis Variant er særlig effektiv i højsommeren, når fiskene propper sig med vandlopper. Fluen hives hjem i sætvis i korte hurtige ryk.

Bedste årstid: Sommer

Mønsterbeskrivelse

Her er en liste over de anvendte materialer til P.K. Mysis Variant
Krog:    GRS i str.8 + CS54 i str.12 
Krop:    Hareuld 
Rib:    Flad Flashtinsel Pearl 
Fronthackle:    Creme farvet hane, stift! 
Bindetråd:    Hvid 
Hoved:    Hvid glimmerlak 
:     
:     

Bindevejledning

P.K. Mysis Variant kan laves på alle typer kroge, dog har jeg haft held med GRS i str.8 + CS54 i str.12. Fluen kan desuden bindes med de rest hackler som er i overskud fra andre fluemønstre.

Flueinformation

Fakta om P.K. Mysis Variant
 • Fluekategori: 
  PK flue
 • Bundet af: 
 • Opfinder: 
  Per Karlsen
 • Opfundet år: 
  Starten af 1980'erne
 • Udgivet dato: 
  01-03-2007
 • Bedste årstid: 
  Sommer

Lignende fluer