Fyggi Kobber

Er virkelig klassiker fra Claus Eriksen med masser af havørreder på samvittigheden, og endda ret så nem at binde. Jeg bruger den primært om sommeren, specielt om morgenen, men den kan sagtens fiskes hele sæsonnen igennem.

Fyggi Kobber hører til kategorien Tangloppe flue. Eksemplaret som vises her er bundet af Jesper Hammer. Fluen er opfundet af Claus Eriksen.

Er virkelig klassiker fra Claus Eriksen med masser af havørreder på samvittigheden, og endda ret så nem at binde. Jeg bruger den primært om sommeren, specielt om morgenen, men den kan sagtens fiskes hele sæsonnen igennem på grund af den levende gang i vandet. Fiskes med små hurtige indtræk, således at benene kommer på arbejde.

Som nævnt er Fyggi efterhånden en klassiker opfundet af Claus Eriksen. Fluen er kan bindes i et væld af forskellige farvevarianter og størrelser. Kobber udgaven som du ser her er bundet af Jesper Hammer.

Fluen er som nævnt opfundet af Claus Eriksen, men er navngivet af Kaj Fugl. Da han så fluen første gang pegede han grinende på de lange gummiben og udbrød ”det er jo en Fygi”. En Fygi er et fynsk slang ord for et kondom. I halvtredserne lå der en fabrik i Odense der hed Fyns Gummivarer Industri forkortet; Fygi. Virksomheden producerede blandt andet kondomer, og alle byens unge gik rundt med Fygi’er i lommen. En fynsk flue med gummi kan derfor ikke hedde andet end Fygi.

Tips til affiskning

Det er oplagt at Fyggi fluerne fiskes med små hurtige indtræk, således at benene kommer på arbejde.

Bedste årstid: Sommer

Mønsterbeskrivelse

Her er en liste over de anvendte materialer til Fyggi Kobber
Krog:    Partridge CS54 str. 8-10. 
Bindetråd:    Veevus Rusty 8/0 
Krop:    Ice Dubbing, Kobber 
Ben:    Barred Round Rubberlegs, farve Tan. 
:     
:     
:     
:     

Bindevejledning

Som nævnt er flue ret så nem at binde, men her er en bindebeskrivelse.

 1. Bindetråden fæstnes og tørnes til krogbøjningen hvor de bagerste ben bindes ind. Sørg for at benene stritter godt ud til hver side.
 2. Herefter dubbes kroppen frem til 0,4  cm før krogøjet
 3. Til slut tørnes de forreste ben ind, sørg også for at de stritter ud til hver side.

Flueinformation

Fakta om Fyggi Kobber
 • Fluekategori: 
  Tangloppe flue
 • Bundet af: 
 • Opfinder: 
  Claus Eriksen
 • Opfundet år: 
  Starten af 1990'erne
 • Udgivet dato: 
  08-07-2013
 • Bedste årstid: 
  Sommer