Tømmerlærlingen

Da jeg spottede dette pjuskede kræ i Grejbiksens fluebar, måtte jeg bare have et par stykker med hjem. Tømmerlærlingen er en lille pjusket flue, bundet med alt andet end levende materialer. Stiv som en flaskerenser, men alligevel kan den, ifølge meget pålidelige kilder, fange havørreder.

Tømmerlærlingen hører til kategorien Tangloppe flue. Eksemplaret som vises her er bundet af Klaus Fløe Kristensen. Fluen er opfundet af Klaus Fløe Kristensen.

Tømmerlærlingen er en flue der kan imitere alt mulig krible krable vi møder ved kysten.

De fleste fluefiskere synes det er sjovere at binde noget, der ligner rejer og småfisk end noget, der blot ligner et lille tot lommeuld på en krog. Sikkert fordi vi ikke har fantasi til at binde på andre måder end den, der for fluefisker øjne giver et vellignende resultat. Men en flue, der ser rigtig ud i menneskeøjne, bliver måske helt forkastet af havørrederne. I hvert fald viser erfaringen at små nussede nullermands fluer til tider fanger mindst lige som godt som fluer der ligner et bestemt fødeemne.

Nu er det meget sjældent jeg køber fluer, men da jeg spottede dette pjuskede kræ i Grejbiksens fluebar, måtte jeg bare have et par stykker med hjem. Tømmerlærlingen er en lille pjusket flue, bundet med alt andet end levende materialer. Stiv som en flaskerenser, men alligevel kan den, ifølge meget pålidelige kilder, fange havørreder. Hverken i form, farve eller udseende ligner den noget bestemt fødeemne, men ser man på fluen med farvede solbriller og sædvanlig lystfisker fantasi, har den nogle overordnede karakteristika med flere små fødeemner som f.eks. tanglopper, tanglus, slikkrebs og lignende småkravl. Fluen kan med andre ord imitere alt mulig krible krable vi møder ved kysten, og den får nu en chance i min flueæske - og på forfanget naturligvis :-)

Jeg har desuden funderet en del over hvorfra fluen mon har fået sit navn, men der er sikkert en god forklaring - hvilken man må håbe, for ellers var ophavsmanden nok ikke ved sine fulde fem i bindingsøjeblikket :-)

Tips til affiskning

De forskellige krebsdyrs bevægelsesmønster efterlignes bedst med korte ret hurtige tag, og eventuelt en let rysten op og ned med stangspidsen. Andre gange tages fluen ind i lange glidende, og ikke for hurtige træk, med gode pauser ind imellem.

Bedste årstid: Sommer-efterår-vinter

Mønsterbeskrivelse

Her er en liste over de anvendte materialer til Tømmerlærlingen
Krog:    Owner Iseama str. 4 
Munddele:    Supreme hair eller super hair klippet ned til mundel 
Antenner:    To stråler superhair 
Øjne:    Flyeyes 
Krop:    Salmo Supreme dub i farven Rainbow (også kendt som Brenda dubbing) 
Hackle:    3 tørn brun hane og 3 tørn brun Polar Chenille 
Bindetråd:    Rød 
:     

Flueinformation

Fakta om Tømmerlærlingen
 • Fluekategori: 
  Tangloppe flue
 • Bundet af: 
 • Opfinder: 
  Klaus Fløe Kristensen
 • Opfundet år: 
  2012
 • Udgivet dato: 
  01-10-2013
 • Bedste årstid: 
  Sommer-efterår-vinter