Wriggle Shrimp (Upside down)

Der findes efterhånden hunderedevis af reje imitationer med ben, antenner, rygskjold, øjne og andet pynt som lokkemiddel. Der findes måske ikke lige så mange reje imitationer der samtidig kan vrikke - men det kan denne her, i kraft at en genial leddelt krop.

Wriggle Shrimp (Upside down) hører til kategorien Reje flue. Eksemplaret som vises her er bundet af Kern Lund. Fluen er opfundet af Kern Lund.

Wriggle Shrimp (Upside down) er en af Kern Lunds oprindelige Reje imitationer med elestikben.

Der findes efterhånden hunderedevis af reje imitationer med ben, antenner, rygskjold, øjne og andet pynt som lokkemiddel. Der findes måske ikke lige så mange reje imitationer der samtidig kan vrikke forførende med bagkroppen - men det kan denne her, i kraft at en genial leddelt krop, der er medvirkende til at fluen kan overliste selv den mest forædte havørred.

I dag er der vel næppe en tænksom fluebinder der ikke bare har en, men indtil flere rejeimitationer på repertoiret. Men har du også en af Kern Lunds elastikbens rejer med i flueæsken? Hvis ikke, så bør du afse et par aftener ved fluestikket og øve dig, for det er en yderst effektiv fluetype som hvert år narrer rigtig mange havørreder.

Tips til affiskning

Fluen fiskes bedst efter en intermediate skydeline, hvor den hives hurtigt gennem vandet uden at gå for højt i vandet.

Bedste årstid: Forår-sommer-efterår

Mønsterbeskrivelse

Her er en liste over de anvendte materialer til Wriggle Shrimp (Upside down)
Krog:    Partridge F1 str. 6 
Krop:    Rød, oliven og sandfarvet SLF dubbing 
Antenner:    To hacklestammer fra grizzle hacklefjer 
Rib:    0,20 mm monofil 
Øjen:    Flyeyes 
Ben:    Klar flexi elastik, markeret med tusch i passende farve. 
Ryg og halevifte:    Klar flexi elastik, markeret med tusch i passende farve. 
:     

Bindevejledning

Kern har brugt en str. 6 F1 krog fra Partridge, en lækker lille krog som han har brugt i stillehavet til små tun, men bare i str 2 og 4. Han har brugt Marlin Wire til at forlænge. De første han lavede var med 0.50 mono lagt dubbelt over hinanden og beviklet med bindetråden og så lidt sekund lim, så den bliver stiv og til at arbejde med, men det er meget lettere med vire 0.30-0.40 for så kan den sættes fast i stikket som alm. Krog og bindes færdig.

Flueinformation

Fakta om Wriggle Shrimp (Upside down)
 • Fluekategori: 
  Reje flue
 • Bundet af: 
 • Opfinder: 
  Kern Lund
 • Opfundet år: 
  Cirka 2006
 • Udgivet dato: 
  24-01-2015
 • Bedste årstid: 
  Forår-sommer-efterår