Mikkel

I fluestikket ser fluen temmelig forpjusket ud, og når den bliver løftet op efter en tur i vandet, ligner den det den er - nemlig våd rævepels. Men når den er i vandet, pulserer hvert eneste lille hår, og skaber en eminent illusion af liv, der kan glæde både kystfluefisker og havørred.

Mikkel hører til kategorien Baitfish flue. Eksemplaret som vises her er bundet af Ola Pedersen. Fluen er opfundet af Ola Pedersen.

Hovedtemaet i fluen er bevægelse; de bløde rævehår arbejder og pulserer rigtig godt i vandet.

Forleden fik jeg fat i et stort stykke ræveskind, og det slog mig hvor god rævens overfrakke egentlig er som kystfluemateriale. Så nu har jeg været ved fluestikket og eksperimenteret mig frem til denne simple flue. I fluestikket ser den lidt forpjusket ud, og når den bliver løftet op efter en tur i vandet, ligner den det den er - våd rævepels. Men når den er i vandet, pulserer hvert eneste lille hår, og de skaber en eminent illusion af liv, der kan glæde både kystfluefisker og havørred.

Hovedtemaet i fluen er som i mange andre kystfluer bevægelse; de bløde rævehår arbejder og pulserer rigtig godt i vandet, og skaber en illusion af liv. Samtidig har fluen en fiskelignende silhuet, og farvemæssigt ligner den også en hel række af de småfisk der er havørredens byttedyr. Fluen er måske ikke væsentlig meget bedre end andre småfiske imitationer, men der findes nok ikke ret mange andre med så meget liv.

Havørrederne er ikke kræsne, så selv en tot uld på en krog kan fange fisk. Deraf ideen til denne flue, som stort set kun består af pels fra almindelig dansk ræv.

Tips til affiskning

Mikkel fiskes varieret, f.eks. Kan den tages ind i små hurtige sæt, efterfulgt af langsomme glidende bevægelser.

Bedste årstid: Forår-sommer-efterår

Mønsterbeskrivelse

Her er en liste over de anvendte materialer til Mikkel
Krog:    Partridge CS11, str. 4-8. 
Hale:    En lille dusk ræve hår med en passende mængde underuld. 
Krop:    Holografisk sølvtinsel 
Hackle / Vinge:    En lille dusk ræve hår med en passende mængde underuld, der indbindes som muddlerhår så det fordeles hele vejen rundt om krogen. 
Øjne:    3D stick on eyes 
Hoved:    Øjnene dækkes med UV lim eller epoxy. 
:     
:     

Bindevejledning

Ræveskind indeholder rigtig meget underuld. En del skal selvfølgelig fjernes, men ikke det hele. Det gælder om at finde et passende forhold mellem dækhår og underuld, for at få den rette fyldighed i fluen.

Flueinformation

Fakta om Mikkel
 • Fluekategori: 
  Baitfish flue
 • Bundet af: 
 • Opfinder: 
  Ola Pedersen
 • Opfundet år: 
  Januar 2015
 • Udgivet dato: 
  25-01-2015
 • Bedste årstid: 
  Forår-sommer-efterår