Wooly Bugger Brun

Wooly Bugger Brun er en yderst effektiv flue året rundt på kysten. Fluen er især god som fiskefinder, hvis der ikke er fødedyr inden for synsvidde. I flueæsken ser fluen noget pjusket og sølle ud - ikke mindst når den er våd, men i vandet er den både levende og fyldig.

Wooly Bugger Brun hører til kategorien flue. Eksemplaret som vises her er bundet af Ola Pedersen. Fluen er opfundet af Ola Pedersen.

Der findes næppe nogen anden fluetype der har en så levende gang gennem vandet som Wooly Bugger fluer.

Wooly Bugger Brun er en yderst effektiv flue året rundt på kysten. Fluen er især god som fiskefinder, hvis der ikke umiddelbart er fødedyr inden for synsvidde. I flueæsken ser fluen noget pjusket og sølle ud - ikke mindst når den er våd, men i vandet er den både levende og fyldig. Desuden er den brun - en farve der går igen i rigtig mange af havørredens naturlige fødeemner.

Wooly Bugger fluerne ligner ikke noget bestemt fødeemne. Mange fluefiskere bruger dem som børsteorme imitationer, men jeg synes den bare svømmer rundt og ligner hvad som helst - hvilket nok er årsagen til at fluen er så effektiv året rundt.

Wooly Buggers kan bindes i alle mulige forskellige farver. Her er en brun udgave, men en sort bør også overvejes. I disse farver kan fluen muligvis imitere lidt af hvert. Som ren provokationsflue kan en hidsig fluo farve med noget held anvendes til vinterfiskeri.

Tips til affiskning

Wooly Bugger Brun en allround flue som ikke skal imitere noget bestemt fødeemne - og alligevel kan den svømme  rundt og ligne hvad som helst. Så derfor er det kun fantasien sætter grænser for hvordan denne flue skal fiskes. Prøv eventuelt med 3-4 langsomme glidende træk næsten uden pause, efterfulgt af en længere synke eller svævepause.

Bedste årstid: Hele året

Mønsterbeskrivelse

Her er en liste over de anvendte materialer til Wooly Bugger Brun
Krog:    Tiemco SP 770 
Hale:    Brun Marabou, med nogle få stråler flash iblandet. 
Palmerhackle:    Brun hanehackle 
Rib:    0,20 mm monofil 
Krop:    Brun dubbing, her er anvendt Dave Whitlock SLF Scud & Shrimp Tan. Prikles godt ud med dubbingnål. 
Øjne:    Kuglekæde. 
:     
:     

Flueinformation

Fakta om Wooly Bugger Brun
 • Fluekategori: 
  flue
 • Bundet af: 
 • Opfinder: 
  Ola Pedersen
 • Opfundet år: 
  2005
 • Udgivet dato: 
  07-06-2015
 • Bedste årstid: 
  Hele året