Ulven

Ulven er et godt bud på en kutlinge imitation. Med sit runde og fyldige hoved er denne flue først og fremmest tænkt som en semi realistisk efterligning af kutling, men den kan også imitere mange af de andre brunlige og buttede småfisk, som havørreden jager.

Ulven hører til kategorien Kutling flue. Eksemplaret som vises her er bundet af Steen Christiansen. Fluen er opfundet af Steen Christiansen.

Ulven er en kutlinge- og småfiske imitation - en fluetype der bør findes i enhver flueæske.

Silhuet, størrelse, farve og bevægelse, er måske de fire vigtigste faktorer ved en småfiske imitation. Det lyder måske en lille smule kompliceret, men det er det ikke, når det er en kutling vi gerne vil imitere. Kutlinge er nemlig lette ofre for havørreder og for fluebindere, fordi deres silhuet og farve er lette at imitere på en krog. Det samme kan siges om kutlingens bevægelses mønster, det er forholdsvis let at efterligne kutlingens rykvise bevægelser, når flue hives gennem vandet.

De fleste fluefiskere der binder selv, vil dog helst lave noget der "kribler og krabler", og fordi der er mange flere reje- og tangloppe imitationer end småfiske imitationer i vores flueæsker, fanger reje imitationer også flest havørreder ved kysten. Den slags kaldes statistik - og løgn. Så se nu at få lavet en håndfuld kutlinge imitationer til flueæsken - og det kunne meget vel være Ulven som vises her - for kutlinge- og småfiske imitationer er lige så effektive som andre fluetyper, og bør findes i enhver flueæske.

Tips til affiskning

Kutlingerne bevæger sig ofte sætvis i små ryk. Derfor fiskes den mest effektivt i små kontante ryk med korte pauser ind imellem.

Bedste årstid: Vinter-Forår

Mønsterbeskrivelse

Her er en liste over de anvendte materialer til Ulven
Krog:    Gamakatsu F314 str. 4 
Krop:    Grå anton garn 
Vinge:    Brun Grizzly craft fur & natur Grizzly craft fur 
Bindetråd:    Tan 
Øjne:    Pro Tapped Eyes 3d 4mm 
:     
:     
:     

Bindevejledning

Her kommer tekst

Flueinformation

Fakta om Ulven
 • Fluekategori: 
  Kutling flue
 • Bundet af: 
 • Opfinder: 
  Steen Christiansen
 • Opfundet år: 
  2015
 • Udgivet dato: 
  27-09-2015
 • Bedste årstid: 
  Vinter-Forår