Ultra Aura Reje

Ultra Aura Reje er min egen kombination mellem den kendte danske Aurareje og amerikaneren Bob Popovics verdensberømte Ultra Shrimp. Denne variant er tunet en smule, ved at i blande en lille smule AWA twinkle dust i rygskjoldet.

Ultra Aura Reje hører til kategorien Reje flue. Eksemplaret som vises her er bundet af Ola Pedersen. Fluen er opfundet af Ola Pedersen.

Kombination mellem danske Aurareje og amerikaneren Bob Popovics verdensberømte Ultra Shrimp.

Ultra Aura Reje er min egen kombination mellem den kendte danske Aurareje og amerikaneren Bob Popovics verdensberømte Ultra Shrimp. Denne variant er tunet en smule, ved at i blande en lille smule AWA twinkle dust i rygskjoldet.

Fluen er særlig effektiv forår og efterår. Jeg mindes en solskinsdag i september hvor den overlistede to havørreder. Den første fisk er et mindre eksemplar omkring målet, men en time senere er der igen angreb på Ultra aura rejen, og denne gang en lidt større fisk. Havørreden fighter på torske manér og må pumpes til overfladen, men glider til sidst ned i nettet. En tyksak på 46 cm og hele 1,3 kg.

Tips til affiskning

Ultra Aura Reje er særlig effektiv forår og efterår. Fluen hives hjem i små korte ryk, efterfulgt af nogle lange glidende tag.

Bedste årstid: Forår-efterår

Mønsterbeskrivelse

Her er en liste over de anvendte materialer til Ultra Aura Reje
Krog:    Mustad Signature, Allround O'Shaug S71S SS, str. 4-8 
Antenner+ben:    Lille bundt hår fra grævling indbindes lidt nede på krogbøgningen. Herover et lille bundt 4-5 cm lange hår fra grævling. Hvis der ønskes lange antenner indbindes desuden få stråler ultrahair eller pearl krystal flash. 
Øjne:    Flyeyes 
Rib:    0,20 mm klar nylonline. 
Halevifte:    Lille bundt hår fra grævling, der peger lidt ud over krogøjet. (kan udelades). 
Krop:    Dubbing af grævling vindes i dubbingløkke. Dannes i to sektioner. 3-4 mm bagkrop bindes fyldig. Herefter fæstnes rib og øjne, hvorefter resten af kroppen vindes. Den færdige krop børstes godt ud på undersiden. 
Rygskjold:    Klar plast klippet i facon. Fæstnes med ribben. Herover lynepoxy iblandet AWA twinkle dust. Epoxy kan eventuelt erstattes af Softglue, som giver en mere naturlig og blød gummiagtig ryg - i modsætning til den stenhårde epoxy. 
:     

Flueinformation

Fakta om Ultra Aura Reje
 • Fluekategori: 
  Reje flue
 • Bundet af: 
 • Opfinder: 
  Ola Pedersen
 • Opfundet år: 
  2005
 • Udgivet dato: 
  01-09-2005
 • Bedste årstid: 
  Forår-efterår