Epoxymiraklet

Epoxymiraklet ligner først og fremmest en lille tobis, noget som havørrederne er vilde med - især om foråret. Fluen præsenteres i Sportsfiskeren nr.3 - 2005, og jeg faldt omgående for de flotte farver. Fluens farve kan selvfølgelig varieres efter behov.

Epoxymiraklet hører til kategorien Tobis flue. Eksemplaret som vises her er bundet af Ola Pedersen. Fluen er opfundet af Kasper Mühlbach.

Der skal selvfølgelig altid være et par tobisimitationer i flueæsken. Epoxymiraklet er et godt bud…

Epoxymiraklet ligner først og fremmest en lille tobis, noget som havørrederne er vilde med - især om foråret. Fluen præsenteres i Sportsfiskeren nr.3 - 2005, og jeg faldt omgående for de flotte farver. Fluens farve kan selvfølgelig varieres efter behov. Forfatteren fremfører dog, at de mest farverige variationer er de bedst fangende, og derfor er en hidsig chartreuse den foretrukne variant.

Fiskeimitationer som denne fiskes bedst med varieret indtagning. Indtagningen skal helst foregå i et varieret tempo med lange glidende bevægelse efterfulgt af korte pauser. Dernæst små hidsige accelerationer osv.

Tips til affiskning

Epoxymiraklet fiskes bedst med varieret indtagning. Indtagningen skal helst foregå i et varieret tempo med lange glidende bevægelse efterfulgt af korte pauser. Dernæst små hidsige accelerationer osv.

Bedste årstid: Forår-efterår

Mønsterbeskrivelse

Her er en liste over de anvendte materialer til Epoxymiraklet
Krog:    Tiemco TMC 811S 
Vinge:    Undervinge af hvid polar fibre. Overvinge i tre sektioner af hvid, chartreuse og oliven Polar Fibre. 
Sider:    Pink eller chartreuse Flashabou Mirage. 
Gæller:    Fluo orange eller rød Antron Body-wool. 
Øjne:    3D Stick on eyes 
Hoved:    Øjnene dækkes med lynepoxy. 
:    Fluen på billedet er tunet en smule, med et lille stænk AWA twinkle dust i epoxyen oven på hovedet 
:     

Bindevejledning

De fleste polarfiber fluer har hele vingen indbundet oven på krogen. (Sandsynligvis for at undgå den lange vinge i at bevæge sig ned om krogen). På epoxymiraklet er vingen bundet både over og under. For at hovedet ikke skal tage for meget plads foran krogspidsen (= dårlig krogning), og for at vingen ikke skal slå sig ned om krogen, må vingen ikke fylde for meget på undersiden. Dette kan forhindres ved at løfte op i vingen så den peget skråt opad, mens epoxyen lægges på.

Flueinformation

Fakta om Epoxymiraklet
 • Fluekategori: 
  Tobis flue
 • Bundet af: 
 • Opfinder: 
  Kasper Mühlbach
 • Opfundet år: 
  2005
 • Udgivet dato: 
  12-03-2007
 • Bedste årstid: 
  Forår-efterår

Lignende fluer