Lys Matuka Muddler

En af landets bedste fluebindere har lavet denne flue - nemlig Kern Lund (som i øvrigt er ophavsmand til flere "verdens-berømte danske" kystfluer). Lys Matuka Muddler er en fantastisk smuk og enkel flue - det bør være en af favoritterne når der er småfisk i vandet.

Lys Matuka Muddler hører til kategorien Muddler flue. Eksemplaret som vises her er bundet af Kern Lund. Fluen er opfundet af Kern Lund.

Lys Matuka Muddler pulserer godt i vandet og har - i lighed med mange småfisk - en fin gennemskinnelighed.

En af landets bedste og mest innovative fluebindere har lavet denne flue - nemlig Kern Lund fra Hundested (som i øvrigt er ophavsmand til flere "verdens-berømte danske" kystfluer). Lys Matuka Muddler er en fantastisk smuk og enkel flue - det bør være en af favoritterne når der er småfisk i vandet.

Kern mener at matukafluer er oversete til kystfluefiskeri. Med denne fluetype udnytter man nemlig på fornem vis fjerens form til at skabe en fiskeimitaion. Samtidig pulserer de godt og har - i lighed med mange småfisk - en fin gennemskinnelighed. Derfor har Lys Matuka Muddler en fast plads i hans flueæske, ved siden af en version uden mudlerhoved. Han bruger den ofte hen mod solnedgang, hvorimod versionen uden mudlerhoved anvendes i dagstimerne.

Tips til affiskning

Lys Matuka Muddler er effektiv når der er småfisk i vandet. Fiskes hurtigt med lange glidende træk.

Bedste årstid: Forår-efterår

Mønsterbeskrivelse

Her er en liste over de anvendte materialer til Lys Matuka Muddler
Krog:    Frit, men 2x lang 
Bindetråd:    Uni Mono clear 
Krop:    Holografisk tinsel, gennemsigtig. 
Rib:    Uni Mono clear 
Vinge:    Lys hane med sort bund. Fluen på billedet er tillige med fjer under krogen, hvilket giver en god silhuet. Desuden er fluen forsynet med lille rød hacklefjer som "hale" 
Hoved:    Lyse fine hår fra rådyr, klippes i facon. Den forreste del af hovedet males med sort tusch. 
:     
:     

Flueinformation

Fakta om Lys Matuka Muddler
 • Fluekategori: 
  Muddler flue
 • Bundet af: 
 • Opfinder: 
  Kern Lund
 • Opfundet år: 
  Omkring 2005
 • Udgivet dato: 
  01-04-2006
 • Bedste årstid: 
  Forår-efterår

Lignende fluer