Kobber Frede

Grå Frede er vel nok klassikeren over alle, blandt de danske kystfluer. Kobber Frede er en tunet variant, som med den kraftigt reflekterende krop og det bløde hønehackle, er mere iøjnefaldende og livlig end den originale Grå Frede. Om den fanger bedre end forbilledet er uvist, men den fortjener en plads i flueæsken.

Kobber Frede hører til kategorien Hackle flue. Eksemplaret som vises her er bundet af Tommy Olinsson. Fluen er opfundet af Ikke oplyst.

Kobber Frede er en tunet variant af den klassiske kystflue Grå Frede.

Grå Frede er vel nok klassikeren over alle, blandt de danske kystfluer. Kobber Frede er en tunet variant, som med den kraftigt reflekterende krop og det bløde hønehackle, er mere iøjnefaldende og livlig end den originale Grå Frede. Om den fanger bedre end forbilledet er uvist, men den fortjener en plads i flueæsken - ved siden af original-mønstret.

Tips til affiskning

Kobber Frede er en allround flue som ikke skal imitere noget bestemt fødeemne - og alligevel kan den svømme  rundt og ligne hvad som helst. Så derfor er det kun fantasien sætter grænser for hvordan denne flue skal fiskes.

Bedste årstid: Hele året

Mønsterbeskrivelse

Her er en liste over de anvendte materialer til Kobber Frede
Krog:    Enkeltkrog str. 6-2 
Hale:    Grizzly høne bagerst på sadlen-fjer 
Krop:    dubbet kobberfarvet Angelhair. 
Hackle:    Palmerhackle af grizzly hønesaddel 
Øjne:    Kuglekædeøjne 
:     
:     
:     

Flueinformation

Fakta om Kobber Frede
 • Fluekategori: 
  Hackle flue
 • Bundet af: 
 • Opfinder: 
  Ikke oplyst
 • Opfundet år: 
  20??
 • Udgivet dato: 
  01-08-2007
 • Bedste årstid: 
  Hele året

Lignende fluer