Juletræet

Juletræet er efterhånden en klassiker. Steen Ulnits flue så dagens lys i begyndelsen af 80'erne, men den sidder stadig i mange lystfiskeres flueæske. Fluen er letbundet, så der er ingen undskyldning for ikke at have dette mønster i samlingen.

Juletræet hører til kategorien Provokation flue. Eksemplaret som vises her er bundet af Ola Pedersen. Fluen er opfundet af Steen Ulnits.

Steen Ulnits Juletræet er efterhånden en klassiker.

Juletræet er efterhånden en klassiker. Steen Ulnits flue så dagens lys i begyndelsen af 80'erne, men den sidder stadig i mange lystfiskeres flueæske. Fluen er letbundet, består kun af uldgarn og flashabou rør, så der er ingen undskyldning for ikke at have dette mønster i samlingen.

Steen Ulnits bandt først og fremmest Juletræet fordi han syntes den så godt ud. Senere har den som bekendt vist sig at fungere fint under flere forskellige forhold. Dels når de store Nereis børsteorme sværmer i det tidlige forår og havørrederne propper sig med de 10 cm lange lækkerier. Dels som generel fiske imitation. Farvespillet i Juletræet når hele spekteret rundt - fra blåt og rødt (børsteorm) i modlys til guld og grønt i medlys. Den transparente krop giver samtidig illusion af noget levende, hvilket de flagrende flashabou strimler bidrager til.

Tips til affiskning

Med de hidsige og stærkt reflekterende farver er Juletræet en oplagt vinter flue, men den bør også afprøves på andre tider af året. Fiskes varieret alt efter forholdene og temperamentet.

Bedste årstid: Vinter-forår

Mønsterbeskrivelse

Her er en liste over de anvendte materialer til Juletræet
Krog:    Partridge Sea Streamer CS11 str. 4-8 
Hale:    Flashabou rør 
Krop:    Underkrop af rødt uldgarn, overtrukket med pearl flashabourør 
Hackle:    Flashabou rør 
Hoved:    Rød bindetråd 
:     
:     
:     

Flueinformation

Fakta om Juletræet
 • Fluekategori: 
  Provokation flue
 • Bundet af: 
 • Opfinder: 
  Steen Ulnits
 • Opfundet år: 
  1983
 • Udgivet dato: 
  01-04-2003
 • Bedste årstid: 
  Vinter-forår