Flatwing Tobis

Der findes mange udmærkede tobis imitationer til kysten, men denne Flatwing Tobis er en af de bedre. Flatwing Tobis er lavet på rør og det er ifølge Daniel Holm helt klart en af de mest elegante og velfiskende bud på den perfekte tobisimitation.

Flatwing Tobis hører til kategorien Tobis flue. Eksemplaret som vises her er bundet af Daniel Holm. Fluen er opfundet af Daniel Holm.

Flatwing Tobis udgør en seriøs mundfuld til grådige og sultne havørreder på jagt. Bør findes i enhver kystflueæske.

Der findes mange udmærkede tobis imitationer til kysten, men Daniel Holm har med denne Flatwing Tobis lavet en af de bedre. Flatwing Tobis er lavet på rør og det er ifølge Daniel helt klart en af de mest elegante og velfiskende bud på den perfekte tobisimitation. Og jeg vil give ham fuldstændig ret. Har man først set den i vandet én gang, er man solgt. Den har en meget livagtig og tobis lignende gang i vandet.

Samtidig er det en virkelig flot flue, som er let at binde og laver man den på rør får man flere fordele: Man kan få krogen langt tilbage på fluen, så langt, at man ikke behøver en ”hænger” krog. Dette har den fordel, at materialerne ikke i nævneværdig udstrækning hægter op, samtidig kan man med en us-tube belaste fluen rigtigt. Dette er en mønster, hvor det virkeligt giver mening at binde på et rør.

Flatwing tobisen skal fiskes i lange glidende træk og gerne meget hurtigt. Så bare giv den fuld hammer. Op under armen med stangen og giv den alt hvad den kan trække.

Tips til affiskning

Flatwing tobisen skal fiskes i lange glidende træk og gerne meget hurtigt. Så bare giv den fuld hammer. Op under armen med stangen og giv den alt hvad den kan trække.

Bedste årstid: Forår

Mønsterbeskrivelse

Her er en liste over de anvendte materialer til Flatwing Tobis
Rør:    Pro rør med us tube i 10 mm sølv 
Vinge:    Hvid bucktail, oliven krystal flash, lyse saddelfjer (pink, grå, eller hvid) oliven saddelfjer. 
Hoved:    3D øjne og Clear cure goo Uv lim eller Pro softhead str XS 
:     
:     
:     
:     
:     

Flueinformation

Fakta om Flatwing Tobis
 • Fluekategori: 
  Tobis flue
 • Bundet af: 
 • Opfinder: 
  Daniel Holm
 • Opfundet år: 
  2013
 • Udgivet dato: 
  02-02-2013
 • Bedste årstid: 
  Forår