Wooly Bugger

Wooly Bugger er en effektiv flue året rundt på kysten. Er god som fiskefinder, hvis der ikke er fødedyr inden for synsvidde. I flueæsken ser fluen noget pjusket og sølle ud - ikke mindst når den er våd - men i vandet er den levende og fyldig.

Wooly Bugger hører til kategorien Hackle flue. Eksemplaret som vises her er bundet af Henrik Bentzen. Fluen er opfundet af Henrik Bentzen.

Der findes næppe nogen anden fluetype der har en så levende gang gennem vandet som Wooly Bugger fluer.

Wooly Bugger er en effektiv flue året rundt på kysten. Er god som fiskefinder, hvis der ikke er fødedyr inden for synsvidde. I flueæsken ser fluen noget pjusket og sølle ud - ikke mindst når den er våd - men i vandet er den levende og fyldig. Desuden er den sort - det siges at alle farver er gode, bare de er sorte.

Imitation eller provokation; det er et stadig tilbagevendende spørgsmål på kysten og ved fluestikket. Det har optaget fluebindere i mange generationer, og sådan vil det sandsynligvis være i mange år fremover. En mellemting kan muligvis være løsningen, og her er en Wooly Bugger et godt eksempel.

Sædvanligvis bindes Wooly Buggers - som her - i sort, men en brun variant bør overvejes. I disse farver kan fluen muligvis imitere lidt af hvert. Som ren provokationsflue kan en hidsig fluo farve med noget held anvendes til vinterfiskeri.

Tips til affiskning

Er god som fiskefinder, hvis der ikke er fødedyr inden for synsvidde. Fluen tages ind med små nøk når den er ved at tage bunden, så den får en bølgende jig-agtig gang i vandet.

Bedste årstid: Hele året

Mønsterbeskrivelse

Her er en liste over de anvendte materialer til Wooly Bugger
Krog:    Rustfri streamer str. 2-10 
Hale:    Sort Marabou, 2 stråler blå flash på hver side. 
Palmerhackle:    Sort hanehackle 
Rib:    Kobbertråd 
Sider:    2 stråler kobberflash på hver side af fluen (bindes ned med ribben). Stråler fortsætter ud på siden af halen 
Hoved:    Sort 
:     
:     

Bindevejledning

En fin flue året rundt på kysten, en brun variant fungerer også fint. Fluen bør belastes på den forreste 1/3 af krogen.

Flueinformation

Fakta om Wooly Bugger
 • Fluekategori: 
  Hackle flue
 • Bundet af: 
 • Opfinder: 
  Henrik Bentzen
 • Opfundet år: 
  2005
 • Udgivet dato: 
  17-01-2006
 • Bedste årstid: 
  Hele året