Nereis Marabou Woolly Bugger

Egentlig er det blot en forenklet version af Masken, men fluen er lig mange andre mønstre et generisk mønster, som naturligvis bindes i andre farvekombinationer, der matcher de børsteorm, der findes på dine lokale pladser.

Nereis Marabou Woolly Bugger hører til kategorien Børsteorme flue. Eksemplaret som vises her er bundet af Jan Fensten. Fluen er opfundet af Jan Fensten.

Nereis Marabou Woolly Bugger har indbygget en masse lokkende og fimrende børste-bevægelser i de lange marabou fjer.

Marabou Woolly Bugger Nereis er Jan Fenstens bud på en børsteorme imitation. Egentlig er det blot en forenklet version af Masken, men fluen er lig mange andre mønstre et generisk mønster, som naturligvis bindes i andre farvekombinationer, der matcher de børsteorm, der findes på dine lokale pladser.

Børsteorme er ikke sådan lige at imitere med en flue, de er megalange for en flue at være, og det er næsten umuligt at indbygge den rigtige ormende bevægelse i fluen. Til gengæld har dette mønster indbygget en masse lokkende og fimrende børste-bevægelser i de lange marabou fjer.

Tips til affiskning

Fluen tages normalt hjem i langsomme træk afbrudt af pauser ind i mellem. Den ormende bevægelse er svær at efterligne med flue, men der kan med fordel tilføjes en smule mere liv ved små vip med stangen.

Bedste årstid: Forår

Mønsterbeskrivelse

Her er en liste over de anvendte materialer til Nereis Marabou Woolly Bugger
Krog:    Gamakatzu 314 str. 2 
Tråd:    UTC 70 brown. 
Hale:    2 bundter marabou (brun og oliven) blandes og indbindes så halens længde bliver ca. 1½ - 2 x krogskaftet. 
Hackle:    Oliven & brun marabou spindes i dubbingløkke. Det lange marabou hackle rives i facon med fingrene, bredes ud fladt til siderne, med fugtede fingre. 
Skjold:    Uv-lim på over- og underside. 
Hoved:    Sort 3.5 mm. Cyclops. 
:     
:     

Flueinformation

Fakta om Nereis Marabou Woolly Bugger
 • Fluekategori: 
  Børsteorme flue
 • Bundet af: 
 • Opfinder: 
  Jan Fensten
 • Opfundet år: 
  2014
 • Udgivet dato: 
  15-02-2014
 • Bedste årstid: 
  Forår