P.K. Hundestejle

P.K. Hundestejlen er et simpelt mønster, men meget effektivt. Jeg lavede det til mit fiskeri på åben kyst, og har haft meget glæde af det når havørrederne har jagtet hundestejler - i øvrigt også under nattens fiskeri. Og jeg skal hilse at sige, at fisken tager fluen i en voldsom vending, og den er oftest kroget i siden af munden. Dette gælder især for Steelheads.

P.K. Hundestejle hører til kategorien PK flue. Eksemplaret som vises her er bundet af Per Karlsen. Fluen er opfundet af Per Karlsen.

P.K. Hundestejlen er et simpelt mønster, men meget effektivt - især til Steelheads.

Man kan ikke komme uden om P.K. fluerne til dansk kystfluefiskeri, og det er en stor fornøjelse at præsentere denne flue fra Per Karlsens hånd. Her er P.K's egne kommentarer:

P.K. Hundestejlen er et simpelt mønster, men meget effektivt. Jeg lavede det til mit fiskeri på åben kyst, og har haft meget glæde af det når havørrederne har jagtet hundestejler - i øvrigt også under nattens fiskeri. Et lille trick hvis man vil have fluen til at gå i overfladen og "bule", er at give den en tur med tørfluesprayen, så synker fluen ikke. Og jeg skal hilse at sige, at fisken tager fluen i en voldsom vending, og den er oftest kroget i siden af munden. Dette gælder især for Steelheads.

Tips til affiskning

God flue når havørrederne jager hundestejler - i øvrigt også under nattens fiskeri. Et lille trick hvis man vil have fluen til at gå i overfladen og "bule", er at give den en tur med tørfluesprayen, så synker fluen ikke. Og jeg skal hilse at sige, at fisken tager fluen i en voldsom vending, og den er oftest kroget i siden af munden.

Bedste årstid: Hele året

Mønsterbeskrivelse

Her er en liste over de anvendte materialer til P.K. Hundestejle
Krog:     
Ryg og hale:    Madeira garn, påfuglefarvet eller sort 
Inderkrop:    Hvid flossilke med regnbueflash over. 
Yderkrop:    Hvid Corsaer slange 
Bindetråd:    Sort 
Hoved:    Sort med 2 gule øjne med sort pupil 
:     
:     

Flueinformation

Fakta om P.K. Hundestejle
 • Fluekategori: 
  PK flue
 • Bundet af: 
 • Opfinder: 
  Per Karlsen
 • Opfundet år: 
  ????
 • Udgivet dato: 
  01-03-2007
 • Bedste årstid: 
  Hele året