Magic Shrimp Natural

Tilsyneladende fungerer de fleste af vores rejeimitationer, men nogle kreationer er bare en forfangsspids bedre end andre. Det gælder bl.a. Magic Shrimp, en fantastisk reje flue der har vist sig at narre rigtig mange havørreder - og undertiden rigtig store havørreder.

Magic Shrimp Natural hører til kategorien Reje flue. Eksemplaret som vises her er bundet af Steen Christiansen. Fluen er opfundet af Rune Westphal.

Magic Shrimp er en rejeflue der fanger rigtig mange havørreder, og undertiden rigtig store havørreder.

Titusinder af havørreder og næsten lige så mange kystfluefiskere, kan ikke tage fejl - og det gør de heller ikke. For rejer er herligt foder for store og små fisk. Tilsyneladende fungerer de fleste af de rejeimitationer vi opfinder ved fluestikket, men nogle kreationer er bare en forfangsspids bedre end andre. Det gælder blandt andet Magic Shrimp, en rejeflue der fanger rigtig mange havørreder, og undertiden rigtig store havørreder.

Magic Shrimp er en fluetype, mere end det er et specifikt mønster, for fluen kan laves i alle mulige farve- og materialevarianter. Det er dog en fluetype som kræver sin fluebinder, for det er både fingerbrækkende og tidskrævende at binde en hæderlig Magic Shrimp med de rette proportioner - men det er umagen vær at gøre forsøget, for erfaringen viser at fluen er hamrende effektiv.

Denne her viste udgave af Magic Shrimps, skiller sig lidt ud fra Rune Westphals originale, og helt fænomenale, rejeimitationer. Der er nemlig anvendt to tynde smykke bånd på som antenner for at stabilisere rejens gang i vandet. Den synker også lidt langtsommere med de gummi horn.

Tips til affiskning

Magic Shrimps fluerne fiskes bedst efter en intermediate skydeline, hvor den hives forholdsvis hurtigt gennem vandet uden at gå for højt i vandsøjlen.

Bedste årstid: Forår-sommer-efterår

Mønsterbeskrivelse

Her er en liste over de anvendte materialer til Magic Shrimp Natural
Krog:    Gamakatsu F314 # 6-4. Krogen skal have et forsigtigt “knæk” opad ca. 6–7 mm fra krogøjet. 
Tråd:    Uni-mono fine/clear. 
Belastning:    Tungsten bundet på undersiden. 
Antenner:    0.20 smykketråd. 
Krop:    UV 2 Scud Shrimp Golden Stone. Bagkrop: smykketråd. 
Ben:    Wapsi stretch round rib medium clear. 
Følehorn/ryg:    Grizzly egernhale 
Coating:    Første gang: Loon UV clear med en smule glimmer iblandet. Anden gang coating: Loon Soft head 1 dag i vinduskarmen så den bliver hård. 

Bindevejledning

Lidt for kompliceret til denne lille rubrik, men billeder siger mere end tusind ord. Søg i stedet på YouTube, der findes et par rigtig gode bindevejledninger.

Flueinformation

Fakta om Magic Shrimp Natural
 • Fluekategori: 
  Reje flue
 • Bundet af: 
 • Opfinder: 
  Rune Westphal
 • Opfundet år: 
  20??
 • Udgivet dato: 
  02-11-2014
 • Bedste årstid: 
  Forår-sommer-efterår