Mickey Finn

Den måtte med, denne rødgule klassiker. Dels fordi det var en af de aller første fluer jeg fiskede med; dels fordi den - trods mange år på vingen - stadig kan narre havørreder, torsk og hornfisk ved danske kyster.

Mickey Finn hører til kategorien Provokation flue. Eksemplaret som vises her er bundet af Ola Pedersen. Fluen er opfundet af Charles Langevin.

Mickey Finn er en ældgammel flue, der stadig kan narre havørreder, torsk og hornfisk ved danske kyster.

Den måtte med, denne rødgule klassiker. Dels fordi det var en af de aller første fluer jeg fiskede med; dels fordi den - trods mange år på vingen - stadig kan narre havørreder, torsk og hornfisk ved danske kyster. Sølvkroppen og de markante gule og røde farver er tilsyenladende virkemidler der fungerer, når mere diskrete mønstre ikke giver den ønskede rekation.

Ingen kan vel være i tvivl om at Mickey Finn er en provokationsflue, men det synes samtidig at være en flue der virker, uanset årstid og fiskeplads. Den kan fiskes langsomt og dybt på en vinterdag eller hurtigt og højt en sommerdag. Den er altid god for en fisk eller to, hvis der ellers er nogen på pladsen.

Mickey Finn er hører til en eksklusiv gruppe af fluer som forlængst har fejret hundrede eller sågar hundrede og halvtres års jubilæum - og som derved har bevist deres værd. Derfor var det naturligt for kystflue pionererne at anvende Mickey Finn til dansk kystfluefiskeri. Mickey Finn var en relativt ukendt flue indtil forfatteren John Alden Knight skrev om den. Originalt er den bundet af Charles Langevin fra Quebec - hvorfor fluen i starten gik under navnet The Langevin. På en fisketur i 1937 havde John og en fiskekammerat stor succes med fluen og efter endt fiskeri beskrives den som lige så farlig som "Mickey Finn", som er en kendt drink. Siden da har fluen været meget populær.

Tips til affiskning

Den kan fiskes langsomt og dybt på en vinterdag eller hurtigt og højt en sommerdag. Den er altid god for en fisk eller to, hvis der ellers er nogen på pladsen.

Bedste årstid: Vinter-forår

Mønsterbeskrivelse

Her er en liste over de anvendte materialer til Mickey Finn
Krog:    Langskaftet streamer krog. 
Rib:    Rund sølvtinsel 
Krop:    Flad sølvtinsel 
Vinge:    Gul over rød over gul bucktail 
Hoved:    Sort bindetråd 
:     
:     
:     

Video fra Youtube

Se Morten Hansen binde Mickey Finn med Craft Fur i stedet for bucktail

Flueinformation

Fakta om Mickey Finn
 • Fluekategori: 
  Provokation flue
 • Bundet af: 
 • Opfinder: 
  Charles Langevin
 • Opfundet år: 
  ???
 • Udgivet dato: 
  02-03-2011
 • Bedste årstid: 
  Vinter-forår

Lignende fluer