Vingummirejen

Denne utrolig flotte og naturtro reje imitation, skyldes Bjørn Sørensen fra Egå, der også har komponeret mønstret. Fluen er i skrivende stund forholdsvis ny, men har allerede fanget pænt, så Bjørn vil godt stå indefor at fluen kan fange fisk.

Vingummirejen hører til kategorien Reje flue. Eksemplaret som vises her er bundet af Bjørn Sørensen. Fluen er opfundet af Bjørn Sørensen.

Denne utrolig flotte og naturtro reje imitation, skyldes Bjørn Sørensen fra Egå, der også har komponeret mønstret. Fluen er i skrivende stund forholdsvis ny, men har allerede fanget pænt, så Bjørn vil godt stå indefor at fluen kan fange fisk. Læg især mærke til rygskjoldet, som er belagt med softglue, et spændende alternativ til epoxy. Desværre har Softglue den ulempe at det bliver uklart efter at have været i vand..!

Tips til affiskning

Bedste årstid: Forår-sommer-efterår

Mønsterbeskrivelse

Her er en liste over de anvendte materialer til Vingummirejen
Krog:    Drennan Starpoint str. 4-8 
Krop:    Dubbingløkke med grizzle marabou max. 2 tørn foran øjene. Herefter lys grålig dubbingmix, dubbet fra øjnene til krogøjet. Dubbes tyndt. Rygskjold: Ten formet stykke Pearl flash, herover ten formet stykke klar plast. Dækkes til sidst med AWA softglue 
Rib:    Klar monofil bindetråd 
Hackle:    Grizzle hackle maks. 5 tørn 
Øjne:    AWA Flyeyes 
Antenner:    Munddele: Grizzle marabou og 6-8 strå Organza. Antenner: 2. stk. grizzle hacklestammer. 
:     
:     

Bindevejledning

 1. Efter indbindingen af munddelene, antennerne og øjnene, laves der en dubbingløkke af bindetråd til indbinding af to tørn Grizzle marabou foran øjnene.
 2. Efterfølgende laves der endnu en dubbingløkke, ved indbindingspunktet for øjnene.
 3. Denne Dubbingløkke skal bruges til indbindingen af Rygskjoldenene.
 4. Palmerhacklet bindes ligeleds ind ved øjnenens indbindingspunkt.
 5. Herefter dubes kroppen og Palmerhacklet tørnes op til Krogøjet. De Hacklefibre der er på oversiden af krogskaftet klippes af.
 6. Rygskjoldene bindes ind ved krogøjet, så de peger ned mod krogbøjningen. Rygskjoldenene lægges ned over fluen og bindes ned med ribben.
 7. Til sidst dækkes rygskjoldet af et eller flere lag AWA Softglue, og sættes til tørring.

Flueinformation

Fakta om Vingummirejen
 • Fluekategori: 
  Reje flue
 • Bundet af: 
 • Opfinder: 
  Bjørn Sørensen
 • Opfundet år: 
  2003
 • Udgivet dato: 
  01-10-2004
 • Bedste årstid: 
  Forår-sommer-efterår