Hollænderen

Hollænderen har en helt speciel historie, idet den stammer fra et møde jeg havde med et sjak hollændere i foråret 1992, ved udmundingen af Haderslev Fjord. De fortalte at de hvert år var 14 kystfluefiskere som boede i sommerhus, og at de fiskede næsten hele døgnet. De fik 90% af deres fisk på Hollænderen.

Hollænderen hører til kategorien PK flue. Eksemplaret som vises her er bundet af Per Karlsen. Fluen er opfundet af Per Karlsen.

Hollænderen er en Per Karlsen flue med historie.

Man kan ikke komme uden om P.K. fluerne til dansk kystfluefiskeri, og det er en stor fornøjelse at præsentere denne flue fra Per Karlsens hånd. Her er P.K's egne kommentarer:

Hollænderen har en helt speciel historie, idet den stammer fra et møde jeg havde med et sjak hollændere i foråret 1992, ved udmundingen af Haderslev Fjord. De fortalte at de hvert år var 14 kystfluefiskere som boede i sommerhus, og at de fiskede næsten hele døgnet. De fik 90% af deres fisk på Hollænderen, og normalt fanger de under opholdet små 150 fisk i alle størrelser, men tit et par stykker på den rigtige side af de 4 kg. Mønsteret Hollænderen fik i de følgende år mange flotte fisk på samvittigheden, og er i dag et fast mønster i min æske, ligesom Magnus og alle de andre standard mønstre.

Tips til affiskning

Bedste årstid: Hele året

Mønsterbeskrivelse

Her er en liste over de anvendte materialer til Hollænderen
Krog:     
Hale:    Lys orange hacklefibre 
Krop:    Påfugleherl - snos sammen med bindetråden 
Vinge:    Hvidtippet egernhale 
Fronthackle:    Hot orange høne hackle 
Bindetråd:    Rød 
Hoved:    Rød 
:     

Flueinformation

Fakta om Hollænderen
 • Fluekategori: 
  PK flue
 • Bundet af: 
 • Opfinder: 
  Per Karlsen
 • Opfundet år: 
  1992
 • Udgivet dato: 
  01-03-2007
 • Bedste årstid: 
  Hele året