Jiggy

Jiggy er en meget simpel men effektiv tobis imitation, som fanger rigtig mange havørreder. Fluen er velegnet til affiskning af hele vandsøjlen, og fungerer bedst når den tages ind i aggresive ryk efterfulgt af en kort pause, en teknik der giver fluen en forførende gang i vandet.

Jiggy hører til kategorien Tobis flue. Eksemplaret som vises her er bundet af Ove Monrad. Fluen er opfundet af Bob Popovics.

Jiggy er en meget simpel men effektiv tobis imitation, som fanger rigtig mange havørreder, især om foråret. Fluen er velegnet til affiskning af hele vandsøjlen, og fungerer bedst når den tages ind i aggresive ryk efterfulgt af en kort pause, en teknik der giver fluen en forførende gang i vandet.

Hvis du synes at Jiggy ser amerikansk ud, er det ikke så underligt, for ophavsmanden er den verdensberømte fluebinder Bob Popovics. Her i landet blev fluen for alvor kendt efter den blev fremhævet i norske Runar Kabbes film Salt Sjøørret på flue, som foregår i både Norge, Sverige og ikke mindst på Bornholm, hvor Runar med stort held bruger en Jiggy flue.

Tips til affiskning

Jiggy fungerer bedst når den tages ind i aggresive ryk efterfulgt af en kort pause, en teknik der giver fluen en forførende gang i vandet. Først og fremmest en forårs flue, men prøv den også på andre årstider.

Bedste årstid: Forår

Mønsterbeskrivelse

Her er en liste over de anvendte materialer til Jiggy
Krog:    TMC 777SP str. 6 
Bindetråd:    Klar mono line 
Belastning:    Pres lidt lead free wire ind i coneheadet og giv det en dråbe sekundlim 
Vinge:    Et lille bundt hvid bucktail underst, derover et lille bundt bucktail i valgfri farve, f.eks. Orange, grøn eller oliven 
Hoved:    Sølvfarvet conehead og UV lim / epoxy 
Øjne:    Selvklæbende øje 
:     
:     

Flueinformation

Fakta om Jiggy
 • Fluekategori: 
  Tobis flue
 • Bundet af: 
 • Opfinder: 
  Bob Popovics
 • Opfundet år: 
  2012
 • Udgivet dato: 
  01-09-2013
 • Bedste årstid: 
  Forår