Fur String Kutling

Denne flue er blevet en af Jesper Hammers favoritter på kysten. Den fisker rigtig godt, en virkelig god imitation af kutlingen, og så har den en meget livlig gang i vandet. Jeg fisker den den meget varieret, afhængig af om jeg er inde i fjorden eller ude på åben kyst.

Fur String Kutling hører til kategorien Kutling flue. Eksemplaret som vises her er bundet af Jesper Hammer. Fluen er opfundet af Daniel Holm.

Fur String Kutling fisker rigtig godt, en virkelig god imitation af kutlingen.

Jeg må indrømme at Daniel Holms flue her er blevet en af mine favoritter på kysten. Den fisker rigtig godt, en virkelig god imitation af kutlingen, og så har den en meget livlig gang i vandet. Jeg fisker den den meget varieret, afhængig af om jeg er inde i fjorden eller ude på den åbne kyst. På åben kyst fisker jeg som regel med en belastet model der kommer lidt ned, men metoden er den samme uanset lokation. Nogle få hurtige indtræk efterfulgt af en langt, og herefter en lille pause hvor fluen på grund af dens opbygning, svæver rigtig godt i vandet.

Fur String Kutling er opfundet af Daniel Holm, men fluen her er bundet af Jesper Hammer. Klik på billedet for at se den nærmere efter i sømmene.

Tips til affiskning

Fur String Kutling kan fiskes meget varieret, afhængig af om man er inde i fjorden eller ude på den åbne kyst. F.eks. nogle få hurtige indtræk efterfulgt af en langt, og herefter en lille pause hvor fluen på grund af dens opbygning, svæver rigtig godt i vandet.

Bedste årstid: Hele året

Mønsterbeskrivelse

Her er en liste over de anvendte materialer til Fur String Kutling
Krog:    Tiemco SP 777 - str. 10 
Bindetråd:    UNI Mono Fine/Clear 
Underkrop:    SLF Saltwater dubbing, sandfarvet 
Krop:    Fur-String, tan farvet 
Hoved:    Pro Softhead i klar 
Øjne:    3D øjne i 3mm - rød 
:     
:     

Bindevejledning

Fluen består af meget få materialer og er utrolig nem og hurtig at binde. Hacklet  - eller kroppen om man vil - er laget af Fur Strings, et materiale som er meget levende i vandet. Se eventuelt med på You Tube filmen.

Flueinformation

Fakta om Fur String Kutling
 • Fluekategori: 
  Kutling flue
 • Bundet af: 
 • Opfinder: 
  Daniel Holm
 • Opfundet år: 
  2013
 • Udgivet dato: 
  08-07-2013
 • Bedste årstid: 
  Hele året

Lignende fluer