JRH Seatrout Special

JRH Seatrout Special er en decideret natflue, og en uhyggelig effektiv en af slagsen. Fluen er opfundet af Jesper Hammer, som efter mange fejlhug om natten satte sig ved fluestikket for at finde en løsning. Efter nogle mislykkedes forsøg kom ideen med en lille trekrog hængende i halen hvor havørreden napper…

JRH Seatrout Special hører til kategorien Muddler flue. Eksemplaret som vises her er bundet af Jesper Hammer. Fluen er opfundet af Jesper Hammer.

JRH Seatrout Special er en decideret natflue, og en uhyggelig effektiv en af slagsen. Fluen er opfundet af Jesper Hammer, som efter mange fejlhug om natten satte sig ved fluestikket for at finde en løsning. Efter nogle mislykkedes forsøg kom jeg på den ideen med en lille trekrog hængende i halen hvor havørreden napper. Jeg må indrømme at det er en af de mest effektive fluer jeg har haft. Efter at have kroget 2 fisk ud af 10, gik jeg med denne flue til at kroge 8 ud af 10 fisk i stedet for, så den er uhyggelig effektiv!

Jeg har på mine fluer valgt at klippe krogbøjningen af på den første krog, da jeg følge at det fik fluen til at gå bedre i vandet.

Tips til affiskning

JRH Seatrout Special fisker bedst i de mørke timer. Fiskes med meget lange og langsomme indtræk, og hugget kommer ofte i det langsomme indtræk.

Bedste årstid: Sommer

Mønsterbeskrivelse

Her er en liste over de anvendte materialer til JRH Seatrout Special
Krog:    Partridge CS54 str. 4 og en lille trekrog (indbindes med 0,5 monofil) 
Bindetråd:    Veevus sort 8/0 
Krop:    Sølvtinsel + sølv rib 
Hale:    Sorte hjortehår + Mylar Flash (Pearl) 
Hoved:    Sorte hjortehår 
:     
:     
:     

Bindevejledning

 1. Først klippes et stykke monofil line på 10 cm, og det føres gennem øjet på trekrogen, ned og rundt om selve krogen og tilbage ud af øjet igen.
 2. Trekrogen sættes i fluestikket hvor bindetråden fæstnes og tørnes godt ned af skaftet hvor først sølvribben og dernæst sølvtinsel fæstnes og tørnes op til krogøjet.
 3. Afslut trekrogen med lak og lim.
 4. Herefter sættes CS54 krogen i stikket og trekrogen bindes fast så der er 1 cm line fri.
 5. Søvribben bindes ind ved krogbøjningen, efterfulgt af sølvtinsel.
 6. Sølvtinsel tørnes op til ca. 0,5 cm før krogøjet. Herefter følger ribben i samme længde.
 7. Så bindes der lidt hjortehår (eller isbjørn) ind, som skal gå helt ned og lige ud hvor trekrogen slutter. Efterfølges af nogle få strå Mylar Flash.
 8. Nu bindes der godt med hjortehår ind , gerne af 3 eller 4 gange. Herefter afsluttes fluen med lim/lak.
 9. Til slut klippes hjortehårene til sådan at de danner et flot hoved. Jeg plejes at klippe bunden rimelig flad så fluen balancerer bedre i vandet.

Flueinformation

Fakta om JRH Seatrout Special
 • Fluekategori: 
  Muddler flue
 • Bundet af: 
 • Opfinder: 
  Jesper Hammer
 • Opfundet år: 
  2013
 • Udgivet dato: 
  08-07-2013
 • Bedste årstid: 
  Sommer