Wooly Bugger Variant

Denne flue er en af mine favorit fluer; simpelt hen fordi den imiterer rigtig mange forskellige aflange fødeemner. F.eks ålekvabbeyngel, tangnål, tangspræl, børsteorme, sandorm, for blot at nævne nogle få. Fluen arbejder livligt, og der findes næppe nogen anden fluetype der har en så levende gang gennem vandet

Wooly Bugger Variant hører til kategorien Børsteorme flue. Eksemplaret som vises her er bundet af Ola Pedersen. Fluen er opfundet af Ola Pedersen.

Der findes næppe nogen anden fluetype der har en så levende gang gennem vandet som Wooly Bugger fluer.

Denne flue er en af mine favorit fluer; simpelt hen fordi den imiterer rigtig mange forskellige aflange fødeemner. F.eks ålekvabbeyngel, tangnål, tangspræl, børsteorme, sandorm, for blot at nævne nogle få. Fluen arbejder livligt, og der findes næppe nogen anden fluetype der har en så levende gang gennem vandet - noget, både jeg og havørrederne falder for.

Sort er en effektiv farve, som fanger fisk overalt - døgnet rundt og året rundt. Det samme gælder for oliven, da flere ormearter netop er olivenfarvede. Mange børsteorme har et blåligt skær, og derfor er lilla Woolly Buggers også en god farve i det tidlige forår.

Når fluen hedder variant til efternavn, skyldes det dels, at den naturligvis vedkender sig slægtskabet med den originale udgave, dels at det ikke skal være unødigt svært at finde rundt i myriaderne af fluemønstre. Alt for mange fluemønstre, der blot er varianter over i forvejen gode fluer, forsynes med helt nye navne – helt unødvendigt, og havørrederne er som bekendt ligeglade.

Tips til affiskning

Wooly Buggers er helårs fluer der fungerer under næsten alle forhold. Kan fiskes på et væld af forskellige måder, alt afhængig af forholdene.

Bedste årstid: Hele året

Mønsterbeskrivelse

Her er en liste over de anvendte materialer til Wooly Bugger Variant

Krog:   Partridge J.S. Sea Streamer CS11/2 str.4-6 
Hale:   Sort marabou og få stråler twinkle flash 
Krop:   Dubbing af sort Salmo Supreme Dub eller lignende langhåret dub. Kroppen prikles godt ud. 
Hoved:   Cyclops kobberfarvet. 
:    
:    
:    
:    
   

Bindevejledning

Kommentarer til Wooly Bugger Variant

Flueinformation

Fakta om Wooly Bugger Variant
 • Fluekategori: 
  Børsteorme flue
 • Bundet af: 
 • Opfinder: 
  Ola Pedersen
 • Opfundet år: 
  19??
 • Udgivet dato: 
  12-02-2010
 • Bedste årstid: 
  Hele året