...

Gammarus Brun

En "lidt, men godt flue", som er rigtig god at have på repertoiret.

Gammarus Brun er en "lidt, men godt flue", som er rigtig god at have på repertoiret - og på forfanget. Fluen bygger på den omstændighed, at en lille "saftig" flue i kedlige brune nuancer (af grunde som kun havørreden forstår), til tider virker bedre end mange andre fluer.

Fluetype

Tangloppe flue

Ophav

Oliver Edwards

Fluebinder

Ola Pedersen

Opfundet

2003 (opgraderet 2015)

Gammarus Brun er en "lidt, men godt flue", som er god at have på repertoiret - og på forfanget. Fluen bygger på den omstændighed, at en lille "saftig" flue i kedelige brune nuancer (af grunde som kun havørreden forstår), til tider virker bedre end andre fluer. Fluen vedkender sig naturligvis sit slægtskab med den engelske fluebinder Oliver Edwards Freshwater Shrimp, men her er den i en saltvandsversion, beregnet som en generel efterligning af tanglopper og andet småkravl der findes i hobetal langs kysten. Tanglopper fylder godt nok ikke meget i en havørred mave, men her er det ikke størrelsen, men mængden, det kommer an på.

Tages ind i korte tag med gode pauser i ny og næ. Om dagen gemmer tanglopperne sig ved bunden. I aften og morgentimerne bliver de mere aktive og søger højere op i vandet, så der er brug for såvel belastede som ubelastede fluer. (Brug eventuelt en anden farve bindetråd til vægtbelastede eksemplarer).

Fiskevejledning

Fisker bedst over tangbælter og ålegræs hvor forbilledet opholder sig i meget store mængder. Tangloppe bør fiskes varieret. F.eks. Tages den ind i 5-10 cm lange ryk med gode pauser i ny og næ. Eller i lange træk med indlagte pauser, hvor fluen får lov til at synke.

Bedste årstid

Sommer-efterår-vinter

Mønsterbeskrivelse

Materialeliste Gammarus Brun
Krog: Owner Iseama str. 4
Hale og følehorn: Lille bundt fibre fra agerhøne bryst- eller skulderfjer
Krop: Her er anvendt SLF Dave Whitlock i farven Scud & Shrimp Tan - ellers tilpasses farven efter de lokale forhold. Tanglopper er set fra mørkt brunrøde over diverse oliven nuancer til gråbrune.
Kropshackle: Fibre fra agerhøne fjer, vundet i dubbingløkke. Prikles til slut ud sammen med kropsmaterialet.
Rygskjold: Gammarus rygskjold fra Prosportfisher. Dækkes til slut med UV lim.
Rib: Klar monofil line 0,20. Tørnes over såvel rygskjold som krop for at understrege den leddelte krop.
Hoved: Grå bindetråd

Bindevejledning

Denne flue er oprindelig lavet med rygskjold af klar flexibody, men jeg bruger nu de færdige Gammarus rygskjold fra Prosportfisher. Oprindeligt var fluen bundet på en krum krog - mest at hensyn til fluebindere, som for mange år siden besluttede at sådan bør tanglopper se ud. Men krumme kroge kroger skidt, derfor binder jeg nu fluen på en lige krog med stort kroggab. Gammarus, som fluen hedder til fornavn efter det latinske familienavn, bør belastes på undersiden af krogen.

Lignende fluer

En eller flere kystfluer med lignende egenskaber eller karakteristika

...
Tangloppe

Ophav: John Mortensen

...
Moby Dick

Ophav: Ikke oplyst

...
Fyggi Kobber

Ophav: Claus Eriksen