...

Skumbillen

Fluen er mest effektiv når først fiskene er fundet på kysten

Skumbillen er en kysttørflue, der til tider fisker skræmmende effektivt, og allerede har fanget utallige havørreder, både i åen og ved kysten. Fluen fisker højt i vandet, og fremstår med en markant silhuet der efterlader en kraftig kølvandseffekt.

Fluetype

Skum flue

Ophav

Ikke oplyst

Fluebinder

Ola Pedersen

Opfundet

20??

Skumbillen er en kysttørflue, der til tider fisker skræmmende effektivt, og allerede har fanget utallige havørreder, både i åen og ved kysten. Fluen fisker højt i vandet, og fremstår med en markant silhuet der efterlader en kraftig kølvandseffekt, alt sammen virkemidler der skaber ballade i overfladen og hjælper med til at henlede ørredens opmærksomhed på fluen.

Skumbillen er meget brugbar i mange forskellige situationer, både i åen og ved kysten. Fluen er selvfølgelig oplagt til natfiskeri ved kysten, hvor den fiskes i overfladen og trækker striber i overfladen, men den kan også bruges om dagen, hvor den kan være det eneste der virker på blanke dage når der er vindstille og vandoverfladen ligger helt blank. Fluen er rimelig simpel at binde, og man kan hurtigt lave en håndfuld i flere forskellige farvekombinationer.

På kysten gælder det om at finde fiskene, før skumbillen ryger på. Den bliver hurtigt lidt kedelig til det opsøgende arbejde, da fiskeriet med Skumbillen er temmelig langsommeligt. Find fiskene først! Når fiskene er fundet på kysten, så kaster jeg bare Skumbillen ud over dem, og lader den ligge. Hvis der ikke sker noget indenfor et halvt minut, trækker jeg den ultra langsomt hjem, således at den laver et markant V i overfladen, derved bliver mere synliggjort. Jeg har tit haft aggressive overfladehug, når fluen langsomt trækkes hjem.  Andre gange opstår der bare uro omkring fluen, når den trækkes hjem, så skal man bare lade den ligge, hvorefter havørreden stiger til overfladen  og napper fluen i sig.

Fiskevejledning

Fluen er mest effektiv når først fiskene er fundet på kysten. Så kastes Skumbillen ud over dem, og man lader den ligge. Hvis der ikke sker noget indenfor et halvt minut, trækkes den ultra langsomt hjem, så den laver en markant V-formet kølvandseffekt i overfladen, og derved bliver meget synlig for havørreden. Denne metode kan give nogle aggressive overfladehug.

Bedste årstid

Sommer

Mønsterbeskrivelse

Materialeliste Skumbillen
Krog: A.Jensen Danish Seatrout, str. 8
Ben: Elestik tråd
Krop: Mosgummiplade (panduro)

Lignende fluer

En eller flere kystfluer med lignende egenskaber eller karakteristika

...
Skumfidusen

Ophav: Claus Eriksen