...

SC Magic Shrimp Transparent

Det er Steen Christiansen som har haft bindetråd og finger, med i SC Magic Shrimp Transparent

Tilsyneladende fungerer de fleste af vores rejeimitationer, men nogle kreationer er bare en forfangsspids bedre end andre. Det gælder bl.a. Magic Shrimp fluerne, en helt fantastisk reje imitation der har vist sig at værre rigtig effektiv til at narre havørreder - og undertiden rigtig store havørreder.

Fluetype

Reje flue

Ophav

Rune Westphal

Fluebinder

Steen Christiansen

Opfundet

2015

Titusinder af havørreder og næsten lige så mange kystfluefiskere, kan ikke tage fejl - og det gør de heller ikke. For rejer er herligt foder for både store og små fisk. Og tilsyneladende fungerer de fleste af de rejeimitationer vi opfinder ved fluestikket, men det er nu engang sådan, at nogle kreationer er bare en forfangsspids bedre end andre. Det gælder blandt andet Magic Shrimp fluerne, en fluetype der fanger rigtig mange havørreder ved kysten, og undertiden virkelig store havørreder.

Det er Steen Christiansen som har haft bindetråd og finger, med i SC Magic Shrimp Transparent, og jeg synes det er virkelig godt fluebinder håndværk. Der er også brugt rigtig mange timer, og utallige mislykkede forsøg, på at få den i skabet. Magic Shrimp er en fluetype mere end det er et specifikt mønster, da fluen kan laves i alle mulige farve- og materialevarianter. Det er dog en fluetype som kræver sin fluebinder, for det kræver nogen øvelse at binde en hæderlig Magic Shrimp med de rette proportioner - men når fluen er så effektiv som den har vist sig at være, at det er umagen vær at gøre forsøget.

Fiskevejledning

Magic Shrimps fluerne fiskes bedst efter en intermediate skydeline, hvor den hives forholdsvis hurtigt gennem vandet uden at gå for højt i vandsøjlen.

Bedste årstid

Forår-sommer-efterår

Mønsterbeskrivelse

Materialeliste SC Magic Shrimp Transparent
Krog: Varivas 2510WB, str. 4
Bindetråd: Mono tråd
Vægtbelastning: Lead free wirer 0.20mm
Munddele: Nederst STF dub hvid
Krop: Forrest: SLF dub Watery Olive. Bagerst: Holographic silver. Dækkes med et tyndt lag BUG-BOND. Herover et lag Loon UV. Clear Fly Finish ”Flow”
Øjne: Sorte easy shrimp eyes
Ben: Wapsi smykketråd, str. Small
Antenner: Vildsvine børster

Bindevejledning

Lidt for kompliceret til denne lille rubrik, men billeder siger mere end tusind ord. Søg i stedet på YouTube, der findes et par rigtig gode bindevejledninger.

Lignende fluer

En eller flere kystfluer med lignende egenskaber eller karakteristika

...
Magic Shrimp Natural

Ophav: Rune Westphal

...
Magic Shrimp Kobber Variant

Ophav: Rune Westphal

...
SC Magic Shrimp Copper

Ophav: Rune Westphal