...

Polar Magnus Chartreuse

Med det hidsige fronthackle og den stærkt reflekterende krop er Polar Magnus Chartreuse en oplagt vinter flue, men den virker også om foråret og om efteråret

Det er fristende og næppe heller urimeligt, at kalde Polar Magnus for en af Danmarks bedste kystfluer nogensinde. Derfor er det også en flue i mange varianter og med mange ophavsmænd. Fællesnævneren er hidsige farver, der kan ses på lang afstand og lokke træge havørreder til hug.

Fluetype

Provokation flue

Ophav

Claus Eriksen (den oprindelige Polar Magnus)

Fluebinder

Ola Pedersen

Opfundet

Ikke oplyst

POLAR MAGNUS er en kendt og klassisk vinterflue på de danske kyster. Oprindelig er mønsteret lavet af Claus Eriksen, og fluen har efterhånden narret fisk i rigtig rigtig mange år - og gør det såmænd stadig. Polar Magnus Chartreuse er blot en farve variant af Polar Magnus, men med et lidt anderledes fronthackle end den originale Polar Magnus. Kroppen i pearl farvet flash og grizzly kropshacklet er bevaret, mens fronthacklet laves med teal eller mallard flank fjer i en hidsig farve. Her er anvendt chartreuse, men det kunne lige så godt være andre hidsige farver. Alt i alt en meget effektiv provokationsflue, hvor man bevarer det hidsige indtryk, men uden at det bliver alt for voldsomt, som fx Pink Glimmerreje.

Vi er mange der fisker med provokerende fluer om vinteren, men ind i mellem, særligt på stille dage med klart vand, kan nogle af dem virke for voldsomme, og det er her at Polar Magnus og dens varianter har deres berettigelse. Fluen er simpel at binde og temmelig holdbar. Dermed er det let og hurtigt at binde nogle forskellige varianter til vinterfiskeriet.

Fiskevejledning

Med det hidsige fronthackle og den stærkt reflekterende krop er Polar Magnus Chartreuse en oplagt vinter flue, men den virker også om foråret og om efteråret. Fiskes varieret, alt efter forholdene. Prøv også at fiske langsomt og dybt, hvor man giver den nogle hårde træk og lader den svæve mod bunden.

Bedste årstid

Fisker bedst om vinteren og i det tidlige forår.

Mønsterbeskrivelse

Materialeliste Polar Magnus Chartreuse
Krog: Ahrex NS 156 Traditional Shrimp, str. 6-8
Hale: grizzle hackle spidser
Rib: Klar monofil line 0,20
Krop: Ice dub, i farven UV Pearl
Hackle: Grizzle hanehackle
Fronthackle: Mallard fjer, Teal Barred Flank i farven Fl. Chartreuse
Hoved: Kuglekæde
Bindetråd: Fluo grøn

Lignende fluer

En eller flere kystfluer med lignende egenskaber eller karakteristika

...
Polar Magnus

Ophav: Claus Eriksen