...

SLF Shrimp

SLF Shrimp er tænkt som en semirealistisk imitation af de forskellige rejearter der findes langs vores kyster.

Kystørreder er for det meste altædende, og ofte kan man klare sig med fluer der blot er en tot uld på en krog. Så lidt er der imidlertid ikke mange fluefiskere der vil nøjes med. Vi vil meget hellere binde fluer vi mener ligner Rejer, og i dag er der vel næppe en seriøs fluebinder der ikke har et par rejeimitationer i flueæsken.

Fluetype

Reje flue

Ophav

Ola Pedersen

Fluebinder

Ola Pedersen

Opfundet

2021

Sandsynligvis fungerer det meste, men reje-lignende fluer er dog noget de færreste kystørreder kan stå for, og det gælder både de mindre grønlændere og de store overspringere. SLF Shrimp er en forholdsvis letbundet flue, der er tænkt som en semirealistisk imitation af de forskellige rejearter der findes langs vores kyster.

Det er aldrig lykkedes mig at blive klar over, om farver på fluer er vigtige. For de meste er de ikke, men sommetider er de. Derfor binder jeg SLF Shrimp i to farve varianter - en tan farvet der ligner den naturlige rejefarve, samt en pattegrise farvet. Erfaringen viser nemlig at pattegrise farvede rejefluer er meget effektive året rundt. Det er dog kun i vores flueæsker at rejer har disse farver; den rigtige vare er enten grålige, brunlige eller grønlige. Heldigvis er havørreden ligeglad og tager gerne vores fejlfarvede rejefluer.

Fiskevejledning

Rejer svømmer normalt roligt fremad ved at bevæge halefødder og halevifte, men de kan også foretage lynhurtige spring i alle retninger. Altså affiskning med lange glidende træk efterfulgt af korte meget hurtige træk.

Bedste årstid

Fluen fisker bedst om foråret, men havørreden spiser rejer hele året.

Mønsterbeskrivelse

Materialeliste SLF Shrimp
Krog: Ahrex NS 150 Curved Shrimp.
Munddele: Først rød eller tan SLF Saltwater dubbing, dernæst tan SLF Saltwater dubbing. Der skal bruges rigtig meget dubbing for at få et fyldigt munddele parti på fluen.
Øjne: Shrimp Eyes (her er brugt hjemmelavede).
Antenner: Et lille bundt hår fra hareskind samt 4 stråler crystal flash.
Rib: 0,15 mm nylonline.
Krop: SLF Saltwater dubbing Tan farvet.
Belastning: Som regel, men ikke altid, belaster jeg fluen på miderste del af krogskaftet.
Rygskjold: Pro Flexiskin Dots, klar.

Bindevejledning

Vil vi så gerne binde rejefluer på buede kroge, fordi vi mener de ser mere rejeagtige ud - som her, hvor jeg har anvendt Ahrex NS150 Curved Shrimp. Men sådan behøver det ikke være. Når rejer er fiskemad, bevæger de sig, og da er kroppen ret.

Jeg laver også en variant i pattegrise farven, hvor kropsmaterialet er SLF dubbing i farven Fluo Shell pink.

Lignende fluer

En eller flere kystfluer med lignende egenskaber eller karakteristika

...
Perfect Leoshrimp

Ophav: Kern Lund

...
Ærø Rejen

Ophav: Ove Monrad

...
Perfect Leo Shrimp Kobber

Ophav: Kern Lund