...

Top Gun

Blå fluer er lidt oversete ved kysten, og det er en skam for de virker

Top Gun er lavet ud fra en fri fortolkning. Sikkert mere det end fokus på effektivitet. Under alle omstændigheder har fluens ophavsmand Jørn Møller, haft et “blåt tema” i tankerne, og det er der bla kommet denne her flue ud af. Hvis en havørred drister sig til at følge efter fluen, skal den passe på - den svømmer direkte ind i Danger Zone.

Fluetype

Provokation flue

Ophav

Jørn Møller

Fluebinder

Jørn Møller

Opfundet

2022

Blå fluer er lidt oversete ved kysten, og det er en skam for de virker, det viser historien her: En sommermorgen kl 06 trak den nemlig en sommertyk havørred på 46 cm i land - ved et af ophavsmandens favoritsteder, Vosnæs. Vinden var egentlig ret dårlig til flue og til tider ret kraftig, men pludselig så jeg sild stå nærmest lodret ud af vandet. Så jeg skiftede til den lille blå, og der var hug i andet kast. En meget stærk sommerfisk. En anden flue havde sikkert også klaret det, men det er jo det vi aldrig ved, og må leve med troen på, at vi valgte den helt rigtige flue.

Grunden til at navnet Top Gun dukkede op er, at hvis man ser den bagfra så ligner det, med lidt god fantasi, motoren fra et jagerfly i fuld fire. Derfor skal bagerste del af kroppen have lidt fylde ud over det bagerste hackel. Sammen med det orange tag, giver det illusion af ild… It'll take you right into the Danger Zone :-)

Fiskevejledning

Fiskes varieret, alt efter forholdene. Prøv også at fiske langsomt og dybt, hvor man giver den nogle hårde træk og lader den svæve mod bunden.

Bedste årstid

Forår-sommer

Mønsterbeskrivelse

Materialeliste Top Gun
Krog: Ahrex NS122 str 4
Bindetråd: Orange
Tag: Veevus holo tinsel, orange
Hackle: Hane nakke, grizzly dyed, Kingfisker blue
Krop bagerste del: SLF prism, orange
Krop forreste del: Veevus holo tinsel, orange
Hoved: Veevus holo, lakeres

Bindevejledning

Hvis man ser den bagfra så ligner det, med lidt god fantasi, motoren fra et jagerfly i fuld fire. Derfor skal bagerste del af kroppen have lidt fylde ud over det bagerste hackel. Sammen med det orange tag, giver lidt ild :-)

Top Gun kan godt tåle at blive vist igen