...

Lys Matuka Muddler

Lys Matuka Muddler pulserer godt i vandet og har - i lighed med mange småfisk - en fin gennemskinnelighed

En af landets bedste fluebindere har lavet denne flue - nemlig Kern Lund (som i øvrigt er ophavsmand til flere "verdens-berømte danske" kystfluer). Lys Matuka Muddler er en fantastisk smuk og enkel flue - det bør være en af favoritterne når der er småfisk i vandet.

Fluetype

Muddler flue

Ophav

Kern Lund

Fluebinder

Kern Lund

Opfundet

Omkring 2005

En af landets bedste og mest innovative fluebindere har lavet denne flue - nemlig Kern Lund fra Hundested (som i øvrigt er ophavsmand til flere "verdens-berømte danske" kystfluer). Lys Matuka Muddler er en fantastisk smuk og enkel flue - det bør være en af favoritterne når der er småfisk i vandet.

Kern mener at matukafluer er oversete til kystfluefiskeri. Med denne fluetype udnytter man nemlig på fornem vis fjerens form til at skabe en fiskeimitaion. Samtidig pulserer de godt og har - i lighed med mange småfisk - en fin gennemskinnelighed. Derfor har Lys Matuka Muddler en fast plads i hans flueæske, ved siden af en version uden mudlerhoved. Han bruger den ofte hen mod solnedgang, hvorimod versionen uden mudlerhoved anvendes i dagstimerne.

Fiskevejledning

Lys Matuka Muddler er effektiv når der er småfisk i vandet. Fiskes hurtigt med lange glidende træk.

Bedste årstid

Forår-efterår

Mønsterbeskrivelse

Materialeliste Lys Matuka Muddler
Krog: Frit, men 2x lang
Bindetråd: Uni Mono clear
Krop: Holografisk tinsel, gennemsigtig.
Rib: Uni Mono clear
Vinge: Lys hane med sort bund. Fluen på billedet er tillige med fjer under krogen, hvilket giver en god silhuet. Desuden er fluen forsynet med lille rød hacklefjer som "hale"
Hoved: Lyse fine hår fra rådyr, klippes i facon. Den forreste del af hovedet males med sort tusch.

Lignende fluer

En eller flere kystfluer med lignende egenskaber eller karakteristika

...
Matuka Favorit

Ophav: Kern Lund