...

Flatwing Tobis

Flatwing Tobis udgør en seriøs mundfuld til grådige og sultne havørreder på jagt. Bør findes i enhver kystflueæske

Der findes mange udmærkede tobis imitationer til kysten, men denne Flatwing Tobis er en af de bedre. Flatwing Tobis er lavet på rør og det er ifølge Daniel Holm helt klart en af de mest elegante og velfiskende bud på den perfekte tobisimitation.

Fluetype

Tobis flue

Ophav

Daniel Holm

Fluebinder

Daniel Holm

Opfundet

2013

Der findes mange udmærkede tobis imitationer til kysten, men Daniel Holm har med denne Flatwing Tobis lavet en af de bedre. Flatwing Tobis er lavet på rør og det er ifølge Daniel helt klart en af de mest elegante og velfiskende bud på den perfekte tobisimitation. Og jeg vil give ham fuldstændig ret. Har man først set den i vandet én gang, er man solgt. Den har en meget livagtig og tobis lignende gang i vandet.

Samtidig er det en virkelig flot flue, som er let at binde og laver man den på rør får man flere fordele: Man kan få krogen langt tilbage på fluen, så langt, at man ikke behøver en ”hænger” krog. Dette har den fordel, at materialerne ikke i nævneværdig udstrækning hægter op, samtidig kan man med en us-tube belaste fluen rigtigt. Dette er en mønster, hvor det virkeligt giver mening at binde på et rør.

Flatwing tobisen skal fiskes i lange glidende træk og gerne meget hurtigt. Så bare giv den fuld hammer. Op under armen med stangen og giv den alt hvad den kan trække.

Fiskevejledning

Flatwing tobisen skal fiskes i lange glidende træk og gerne meget hurtigt. Så bare giv den fuld hammer. Op under armen med stangen og giv den alt hvad den kan trække.

Bedste årstid

Forår

Mønsterbeskrivelse

Materialeliste Flatwing Tobis
Rør: Pro rør med us tube i 10 mm sølv
Vinge: Hvid bucktail, oliven krystal flash, lyse saddelfjer (pink, grå, eller hvid) oliven saddelfjer.
Hoved: 3D øjne og Clear cure goo Uv lim eller Pro softhead str XS

Lignende fluer

En eller flere kystfluer med lignende egenskaber eller karakteristika

...
Flatwing Tobisen

Ophav: Ken Abrames

...
Wriggle Sand Eel

Ophav: Søren Præst