...

Nordkyst Zonker

Nordkyst Zonker en robust og troværdig fiskeimitation, der arbejder godt i vandet

Fin fiskeimitation af den lidt større slags, meget levende i vandet og tilmed er det et ukompliceret mønster der er dejlig hurtig at binde. Nordkyst Zonker rummer mange af de kvaliteter man kan forvente af en effektiv kystflue.

Fluetype

Zonker flue

Ophav

Jan Veiby

Fluebinder

Henrik Bentzen

Opfundet

????

Fin fiskeimitation af den lidt større slags, meget levende i vandet og tilmed er det et ukompliceret mønster der er dejlig hurtig at binde. Nordkyst Zonker rummer mange af de kvaliteter man kan forvente af en effektiv kystflue; den er en robust og troværdig fiskeimitation, der arbejder godt i vandet.

Nordkyst Zonker er som tidligere nævnt, en meget livagtig flue der arbejder rigtig godt i vandet. De bløde hår i vingen pulserer forførende i vandet ved de mindste nøk med stange og line.

Fiskevejledning

Fluen er lige levende hvadenten den fiskes hurtigt eller langsomt og glidende. Bedst er det nok at den fiskes i lange kontante og hårde ryk, som får vingen til at pulsere i vandet. Fluen kan anvendes på alle årstider, ligesom den kan anvendes både dag og nat.

Bedste årstid

Hele året

Mønsterbeskrivelse

Materialeliste Nordkyst Zonker
Krog: Langskaftet streamer krog.
Krop: Underkrop af hvidt uldgarn. Derover pearl flashabou rør
Hale: Den overskyende del af Flashabou røret fra kroppen, splittes op og klippes af, så strimlerne når til krogbøjningen.
Vinge: Sort kaninskind i strimmel. Sørg for at det udstikkende halestykke af strimlen, aldrig bliver så lang at den kan nå ned og blive fanget af krogspidsen.
Hoved: Rød Bindetråd

Bindevejledning

Der er risiko for at zonker strimlen udvider sig og bliver slap når den bliver våd. Dette kan undgås ved at fugte skindstrimlen, inden den bindes ind.