...

Sandtobisen

Fluen er tænkt til affiskning af sandede områder, hvor tobisen skjuler sig ved at grave sig ned

En tobisimitation, der har været vendt og drejet, testet og prøvet af før den har fundet sin endelige form. Fluen er tænkt til affiskning af sandede områder, hvor tobisen skjuler sig ved at grave sig ned i bunden.

Fluetype

Tobis flue

Ophav

Jan Fensten

Fluebinder

Jan Fensten

Opfundet

2014

En flue, der har været vendt og drejet, testet og prøvet af før den har fundet sin endelige form. Fluen er tænkt til affiskning af sandede områder, hvor tobisen skjuler sig ved at grave sig ned. Fluen kan fiskes i de frie vandmasser og lige henover bunden, hvor den hvirvler sand op og trækker et fint spor efter sig, uden at hægte i tang osv..

Sandtobisen er lavet af Jan Fensten, som med denne tobis imitation tilfører en hel del nytænkning; ikke bare med hensyn til materialevalget, men også i opbygningen af fluen. En meget spændende flue, der bestemt er lidt udover det sædvanlige :-)

Fiskevejledning

Fluen er tænkt til affiskning af sandede områder, hvor tobisen skjuler sig ved at grave sig ned. Fluen kan fiskes i de frie vandmasser og lige henover bunden, hvor den hvirvler sand op og trækker et fint spor efter sig, uden at hægte i tang osv..

Bedste årstid

Forår

Mønsterbeskrivelse

Materialeliste Sandtobisen
Krog: Gamakatzu EWG Worm hook str. 2
: Futurefly cyclob str. medium orange
1. vinge: DNA frosty fiber hvid
2. vinge: DNA frosty fiber caramel
3. vinge: DNA frosty fiber oliven
Øjne: Små klare 3D eyes fæstnes med uv-lim.