...

Kobberkutling

Virkelig god Kutlinge imitation når den fiskes i kontante og hårde ryk

Kutlinger er lette ofre for både havørreder og fluebindere. For havørrederne fordi de er ret dårlige svømmere, og for fluebindere fordi deres silhuet er forholdsvis nem at efterligne på en krog. Så der er ingen undskyldning for ikke at have en Kobberkutling med i flueæsken.

Fluetype

Kutling flue

Ophav

Ola Pedersen

Fluebinder

Ola Pedersen

Opfundet

2008

Kutling er vigtig havørredføde en stor del af året. Der er nemlig myriader af kutlinger ved vore kyster, lige fra småkravl inderst i fjordene til fisk på 10 cm ved de åbne kyster. Kutlinger er lette ofre for både havørreder og fluebindere. For havørrederne fordi de er ret dårlige svømmere, og for fluebindere fordi deres silhuet er forholdsvis nem at efterligne på en krog.

Som nævnt findes der Kutling næsten overalt ved vores kyster, og havørreden elsker dem. Så der er ingen undskyldning for ikke at have en - og helst flere - kutlinge imitationer med i flueæsken, f.eks. denne Kobberkutling.

Kutlingen er bl.a. kendetegnet ved et forholdsvist stort og bredt hoved, og her på Kobberkutling er det forsøgt gengivet med et stort fronthackle af hårhackle, dækket af 3D øjne og lim. Kobberkutlingen her er en effektiv flue i brunlige nuancer, men den fisker fint også i andre naturfarver.

Fiskevejledning

Kutlingerne bevæger sig ofte sætvis i små ryk. Flue kan derfor med fordel fiskes i kontante og hårde ryk, efterfulgt af en god pause. Noget som virkelig får vingen til at pulsere i vandet. Fluen kan bruges på alle årstider, men er nok bedst om foråret.

Bedste årstid

Forår

Mønsterbeskrivelse

Materialeliste Kobberkutling
Krog: Mustad S74S SS, str. 4-6
Krop: Kobberdubbing - her er anvendt Ove's Supreme Kobber Dub, en ultrahemmelig hjemmemix med et fantastisk og uovertruffet farvespil.
Vinge: Zonkerstrimmel fra et rødbrun Opossum skind.
Fronthackle: Hår fra opossum, vundet i dubbingløkke
Hoved: 3D øjne. Derover Loon lim

Lignende fluer

En eller flere kystfluer med lignende egenskaber eller karakteristika

...
Lubbekutling

Ophav: Ove Monrad

...
Kutling

Ophav: John Mortensen