...

Vingummirejen

Rigtig flot og naturtro rejeimitation. En af de allerførste fluer på Kystfluer.dk

Denne utrolig flotte og naturtro reje imitation, skyldes Bjørn Sørensen fra Egå, der også har komponeret mønstret. Fluen er i skrivende stund forholdsvis ny, men har allerede fanget pænt, så Bjørn vil godt stå indefor at fluen kan fange fisk.

Fluetype

Reje flue

Ophav

Bjørn Sørensen

Fluebinder

Bjørn Sørensen

Opfundet

2003

Denne utrolig flotte og naturtro reje imitation, skyldes Bjørn Sørensen fra Egå, der også har komponeret mønstret. Fluen er i skrivende stund forholdsvis ny, men har allerede fanget pænt, så Bjørn vil godt stå indefor at fluen kan fange fisk. Læg især mærke til rygskjoldet, som er belagt med softglue, et spændende alternativ til epoxy. Desværre har Softglue den ulempe at det bliver uklart efter at have været i vand..!

Fiskevejledning

Bedste årstid

Forår-sommer-efterår

Mønsterbeskrivelse

Materialeliste Vingummirejen
Krog: Drennan Starpoint str. 4-8
Krop: Dubbingløkke med grizzle marabou max. 2 tørn foran øjene. Herefter lys grålig dubbingmix, dubbet fra øjnene til krogøjet. Dubbes tyndt. Rygskjold: Ten formet stykke Pearl flash, herover ten formet stykke klar plast. Dækkes til sidst med AWA softglue
Rib: Klar monofil bindetråd
Hackle: Grizzle hackle maks. 5 tørn
Øjne: AWA Flyeyes
Antenner: Munddele: Grizzle marabou og 6-8 strå Organza. Antenner: 2. stk. grizzle hacklestammer.

Bindevejledning

  1. Efter indbindingen af munddelene, antennerne og øjnene, laves der en dubbingløkke af bindetråd til indbinding af to tørn Grizzle marabou foran øjnene.
  2. Efterfølgende laves der endnu en dubbingløkke, ved indbindingspunktet for øjnene.
  3. Denne Dubbingløkke skal bruges til indbindingen af Rygskjoldenene.
  4. Palmerhacklet bindes ligeleds ind ved øjnenens indbindingspunkt.
  5. Herefter dubes kroppen og Palmerhacklet tørnes op til Krogøjet. De Hacklefibre der er på oversiden af krogskaftet klippes af.
  6. Rygskjoldene bindes ind ved krogøjet, så de peger ned mod krogbøjningen. Rygskjoldenene lægges ned over fluen og bindes ned med ribben.
  7. Til sidst dækkes rygskjoldet af et eller flere lag AWA Softglue, og sættes til tørring.