...

Hollænderen

Bundet af selveste Per Karlsen

Hollænderen har en helt speciel historie, idet den stammer fra et møde jeg havde med et sjak hollændere i foråret 1992, ved udmundingen af Haderslev Fjord. De fortalte at de hvert år var 14 kystfluefiskere som boede i sommerhus, og at de fiskede næsten hele døgnet. De fik 90% af deres fisk på Hollænderen.

Fluetype

PK flue

Ophav

Per Karlsen

Fluebinder

Per Karlsen

Opfundet

1992

Man kan ikke komme uden om P.K. fluerne til dansk kystfluefiskeri, og det er en stor fornøjelse at præsentere denne flue fra Per Karlsens hånd. Her er P.K's egne kommentarer:

Hollænderen har en helt speciel historie, idet den stammer fra et møde jeg havde med et sjak hollændere i foråret 1992, ved udmundingen af Haderslev Fjord. De fortalte at de hvert år var 14 kystfluefiskere som boede i sommerhus, og at de fiskede næsten hele døgnet. De fik 90% af deres fisk på Hollænderen, og normalt fanger de under opholdet små 150 fisk i alle størrelser, men tit et par stykker på den rigtige side af de 4 kg. Mønsteret Hollænderen fik i de følgende år mange flotte fisk på samvittigheden, og er i dag et fast mønster i min æske, ligesom Magnus og alle de andre standard mønstre.

Fiskevejledning

Bedste årstid

Hele året

Mønsterbeskrivelse

Materialeliste Hollænderen
Krog:
Hale: Lys orange hacklefibre
Krop: Påfugleherl - snos sammen med bindetråden
Vinge: Hvidtippet egernhale
Fronthackle: Hot orange høne hackle
Bindetråd: Rød
Hoved: Rød