...

Det Lille Egern

God fiskeyngel imitation, lavet at Per Karlsen

Det Lille Egern er lavet i 1989, og var det første mønster med twistet fronthackle. Det blev en metode at lave flotte hackler med, så den bindestil har jeg brugt lige siden. Vi havde på et tidspunkt et helt forrygende fiskeri med denne flue, hvor steelheads var på jagt efter fiskeyngel. Det gav mange flotte blanke regnbuer fra 2-4 kg.

Fluetype

PK flue

Ophav

Per Karlsen

Fluebinder

Per Karlsen

Opfundet

1989

Man kan ikke komme uden om P.K. fluerne til dansk kystfluefiskeri, og det er en stor fornøjelse at præsentere denne flue fra Per Karlsens hånd. Her er P.K's egne kommentarer:

Det Lille Egern er lavet i 1989, og var det første mønster med twistet fronthackle. Det blev en metode at lave flotte hackler med, så den bindestil har jeg brugt lige siden. Mønsteret er beregnet til steelheads, og vi havde på et tidspunkt et helt forrygende fiskeri ved Halk Hoved, hvor steelheads var på jagt efter fiskeyngel, både hundestejler, kutlinger, og ikke mindst hornfisk yngel. Det gav mange flotte blanke regnbuer fra 2-4 kg, og hvor de kom fra kan der kun gisnes om, men jeg husker at der i foråret 1990 røg små 10 tons regnbuer fra Musholm Havbrug, og de kan godt have nået sønderjylland i juli - og underholdende var det.

Fiskevejledning

Bedste årstid

Hele året

Mønsterbeskrivelse

Materialeliste Det Lille Egern
Krog:
Krop: Regnbuefarvet Lite Brite
Ryg: Matuka - strimmel af hvidtippet egernskind
Fronthackle: Twistet mørkerød rævehår
Bindetråd: Sort