...

Jiggy

Simpel men effektiv tobis imitation, som fanger rigtig mange havørreder, især om foråret

Jiggy er en meget simpel men effektiv tobis imitation, som fanger rigtig mange havørreder. Fluen er velegnet til affiskning af hele vandsøjlen, og fungerer bedst når den tages ind i aggresive ryk efterfulgt af en kort pause, en teknik der giver fluen en forførende gang i vandet.

Fluetype

Tobis flue

Ophav

Bob Popovics

Fluebinder

Ove Monrad

Opfundet

2012

Jiggy er en meget simpel men effektiv tobis imitation, som fanger rigtig mange havørreder, især om foråret. Fluen er velegnet til affiskning af hele vandsøjlen, og fungerer bedst når den tages ind i aggresive ryk efterfulgt af en kort pause, en teknik der giver fluen en forførende gang i vandet.

Hvis du synes at Jiggy ser amerikansk ud, er det ikke så underligt, for ophavsmanden er den verdensberømte fluebinder Bob Popovics. Her i landet blev fluen for alvor kendt efter den blev fremhævet i norske Runar Kabbes film Salt Sjøørret på flue, som foregår i både Norge, Sverige og ikke mindst på Bornholm, hvor Runar med stort held bruger en Jiggy flue.

Fiskevejledning

Jiggy fungerer bedst når den tages ind i aggresive ryk efterfulgt af en kort pause, en teknik der giver fluen en forførende gang i vandet. Først og fremmest en forårs flue, men prøv den også på andre årstider.

Bedste årstid

Forår

Mønsterbeskrivelse

Materialeliste Jiggy
Krog: TMC 777SP str. 6
Bindetråd: Klar mono line
Belastning: Pres lidt lead free wire ind i coneheadet og giv det en dråbe sekundlim
Vinge: Et lille bundt hvid bucktail underst, derover et lille bundt bucktail i valgfri farve, f.eks. Orange, grøn eller oliven
Hoved: Sølvfarvet conehead og UV lim / epoxy
Øjne: Selvklæbende øje