KYSTFLUER.DK

En lystfiskerblog for "bindegale" kystfluefiskere

Nyeste kystfluer

Der er lige nu 153 fluer her på kystfluer.dk. Her er de seneste opdateringer

Nyhed

SLF Shrimp

Kystørreder er for det meste altædende, og ofte kan man klare sig med fluer der blot er en tot uld på en krog. Så lidt er der imidlertid ikke mange fluefiskere der vil nøjes med. Vi vil meget hellere binde fluer vi mener ligner Rejer, og i dag er der vel næppe en seriøs fluebinder der ikke har et par rejeimitationer i flueæsken.

Læs mere
Nyhed

GRHE Variant

Fluen er så enkel, at jeg næsten ikke nænner at kalde den noget, bare GRHE Variant. En lille simpel og nusset lidt-men-godt flue der næsten kun består af uld og dækhår fra harehoved. Jeg bilder mig ind at den virker som en generel efterligning af småfisk, smårejer, tanglopper, mysider, osv. – i hvert fald noget spiseligt.

Læs mere
Nyhed

Red Hot Chilli Pepper

Red Hot Chilli Pepper er en videreudvikling af den klassiske fynske kystflue Magnus. Og med tilføjelse af det hidsigt røde hug-punkt har fluen vist sig at være mere effektiv end andre lignende kystfluer. Især når havørreden har små rejer på menuen, så er fluen super effektiv.

Læs mere

Kystfluefiskeri

Kystfluefiskeri er langt sjovere end andre fiskemetoder, men skal man have den fulde fornøjelse af fiskeriet - og næring for drømme når der ikke fiskes - skal man selvfølgelig binde sine kystfluer selv. Der findes udmærkede kystfluer til salg i grejbutikkerne, men det tilfører en ekstra dimension til fiskeriet at binde selv. Der er bare det ved det, at vi er mange der er endt som bindegale kystfluefiskere:

Vi binder en Flue, kalder den for en Pattegris, og påstår den ligner en Reje!!

Der er selvfølgelig mange andre grunde til at binde sine fluer selv, men to er måske de mest indlysende. Man kan enten binde, fordi flueæsken skal fyldes op; eller man kan binde fordi det i sig selv er fornøjeligt at eksperimentere med hår, huder, fjer og flash.

Populære kystfluer

En række fluer der med fiskens øjne ser levende og spiselige ud. Fantastiske fluer der fanger rigtig mange havørreder året rundt.

Kystflue i fokus
Rainbow Magnus

Velsagtens ligner den i havørredøjne lidt af hvert, i hvert fald noget spiseligt.

Kystflue i fokus
Polar Magnus

Jeg har svært ved at skjule min begejstring for dette mønster.

Kystflue i fokus
Brendas Mor

En forfangsspids bedre end så mange andre kystfluer.

Klassiske kystfluer

Hører man til de mere klassisk sindede fluebindere der ikke altid falder for det nymodens pjank, kan man binde en gammel kending på forfanget. Mange af de tidligste kystfluer har nemlig narret fisk i rigtig mange år - og gør det stadig. Her er nogle eksempler:

Kystfluer
Red Tag Palmer

Ophav: Martin Flynn

Kystfluer
Mickey Finn

Ophav: Charles Langevin

Kystfluer
Sandhesten

Ophav: Tom Pedersen

Kystfluer
Magnus

Ophav: Magnus Ting Mortensen

Monrads bedste

Ove Monrad er ophavsmand til en lang række kendte kystfluer, blandt andet Brenda og Brendas Mor. Her er et par af de bedste.

Kystfluer
Brendas Mor

Ophav: Ove Monrad

Kystfluer
Das Mong

Ophav: Ove Monrad

Kystfluer
Bette Brenda

Ophav: Ove Monrad

Kystfluer
Mons-rejen

Ophav: Ove Monrad