Pattegrisen Light

Jeg tror vi er mange det ikke gider at binde Pattegrisen i original udgaven, og det er heller ikke nødvendigt, for der findes en light version. Væk er alt det overflødige i form af rygskjold, antenner samt følehorn, mens  det karakteristiske og basale er bibeholdt, nemlig spey-hacklet som sammen med kroppen og øjnene er det bærende element.

Pattegrisen Light hører til kategorien flue. Eksemplaret som vises her er bundet af Ikke oplyst. Fluen er opfundet af Claus Eriksen (originaludgaven).

En letbundet udgave af Pattegrisen.

Ind imellem er det nødvendigt at æde sine ord i sig igen - hvilket sikkert er sundt nok, når det handler om fisk og fluer. Og her hentyder jeg til en helt bestemt flue, nemlig Pattegrisen. Og hvorfor så det? Jo, da Pattegrisen i sin tid kom frem, virkede det i mine øjne som veltilrettelagt markedsføring af et nyt produkt og jeg var en smule skeptisk - dog ikke mere end ”svinet” skulle prøves. De dyrt indkøbte materialer ankom og jeg gik i gang med de første forsøg ved fluestikket. Det viste sig at være en besværlig proces at binde Pattegrise og jeg kørte træt i processen.

På trods af min mere eller mindre uberettigede aversion mod grisen, kunne jeg ikke se bort fra at mønstret besidder et par vigtige egenskaber for en kystflue, nemlig synlighed og bevægelighed. Derfor besluttede jeg at give Pattegrisen en ny chance i flueæsken, men denne gang i en mere simpel variant. Væk med alt det overflødige i form af rygskjold, antenner samt følehorn, men skrue lidt op for det karakteristiske og basale, nemlig spey-hacklet som sammen med kroppen er det bærende element. Øjnene blev der også plads til, men jeg tror de er mere betydningsfulde for fiskeren end de er for fisken.

Tips til affiskning

Pattegrisen Light må gerne fiskes hurtigt med lange aggresive ryk efterfulgt af korte pauser.

Bedste årstid: Efterår-vinter-forår

Mønsterbeskrivelse

Her er en liste over de anvendte materialer til Pattegrisen Light
Krog:    Partridge CS 54 Saltwater Shrimp, str. 4-8 
Øjne:    Flyeyes. 
Rib:    0,20 mm nylon. 
Krop:    SLF dubbing i farven Soft Shell Pink. Kroppen belastes med blytråd.. 
Hale:    Først en lille dusk teal fjer. Dernæst bindes en Pink spey hacklefjer ned ved krogbøjningen, og vindes som var det et kropshackle, men bindes efterfølgende ned med bindetråden.. 
Hackle:    Pink Spey hackle fjer.. 
:     
:     

Flueinformation

Fakta om Pattegrisen Light
 • Fluekategori: 
  flue
 • Bundet af: 
 • Opfinder: 
  Claus Eriksen (originaludgaven)
 • Opfundet år: 
  Ved ikke
 • Udgivet dato: 
  02-05-2015
 • Bedste årstid: 
  Efterår-vinter-forår