Rainbow Bassen

Rainbow Bassen er en lidt-men-godt-flue, og et udmærket eksempelt på en lille ”saftig” flue som enhver kystfluefisker bør overveje at have på repertoiret og på forfanget. Det er en generel efterligning af alt mulig krible krable, som smårejer, tanglopper og andre mysider – fyldig og meget synlig i vandet.

Rainbow Bassen hører til kategorien Tangloppe flue. Eksemplaret som vises her er bundet af Michael Olsen. Fluen er opfundet af Michael Olsen.

Rainbow Bassen fisker godt i al slags vejr, og den har især haft stor succes på Djursland og Fyn.

Rainbow Bassen er en lidt-men-godt-flue, og et udmærket eksempelt på en lille ”saftig” flue som enhver kystfluefisker bør overveje at have på repertoiret og på forfanget. Det er en generel efterligning af alt mulig krible krable, som smårejer, tanglopper og andre mysider – fyldig og meget synlig i vandet, men ikke naturalistisk. Fluen, der kan fiskes på alle årstider, bygger på den omstændighed at rainbow farvede fluer - af grunde, som kun havørreder forstår - synes at være en forfangsspids bedre end andre fluer. Min mistanke er, at det udover de mange farvenuancer, er den slørede silhuet som virker tiltrækkende på havørreden.

Fluen er bundet af Michael Olsen, der ofte bruger den som generel allround flue. Rainbow Bassen fisker godt i al slags vejr, og den har især haft stor succes på Djursland og Fyn.

Tips til affiskning

De forskellige krebsdyrs bevægelsesmønster efterlignes bedst med korte ret hurtige tag, og eventuelt en let rysten op og ned med stangspidsen. Fluen kan også efterligne andre fødeemner, og så hives den hjem i lange glidende, og ikke for hurtige træk, med gode pauser ind imellem.

Bedste årstid: Hele året

Mønsterbeskrivelse

Her er en liste over de anvendte materialer til Rainbow Bassen
Krog:    Kamatsu Chinu, Str. 4-6. 
Hale:    SLF hanks i farven Rainbow 
Krop:    Rainbow Dubbing. Efter kroppen er tørnet, klippes den lidt til, alt efter hvor pjusket fluen skal være. 
Hoved:    Multihead Rainbow Brass Beads, size 5 
:     
:     
:     
:     

Bindevejledning

Efter kroppen er tørnet, klippes den lidt til, alt efter hvor pjusket fluen skal være.

Flueinformation

Fakta om Rainbow Bassen
 • Fluekategori: 
  Tangloppe flue
 • Bundet af: 
 • Opfinder: 
  Michael Olsen
 • Opfundet år: 
  2015
 • Udgivet dato: 
  28-03-2016
 • Bedste årstid: 
  Hele året