Brenda Børsten

En meget spændende flue til det tidlige forår, når børsteormene forlader deres huller og begynder at sværme i overfladen langs kysten. Så kan havørrederne til tider gå helt amok i et ædeorgie hvor menuen er børsteorme - som er letfanget mad for en sulten havørred.

Brenda Børsten hører til kategorien Børsteorme flue. Eksemplaret som vises her er bundet af Ola Pedersen. Fluen er opfundet af Hanna Vestergaard.

Brenda Børsten er en virkelig fed børsteorme imitation i de kendte Brenda farver. Fluen er meget populær lige for tiden, og den har efter sigende fanget en del havørreder. Flest om foråret, men den virker også på andre årstider. Fluen er bundet på shanks og er derved en leddelt flue. Umiddelbart skulle man tro at det er en svær flue at binde, men det er ikke tilfældet. Det er faktisk en forholdsvis enkel flue at lave, selvom det selvfølgelig tager lidt tid at binde fluen med 3 shanks og en krog.

Brenda Børsten er opfundet af Hanna Vestergaard, og som nævnt er det en meget populær flue lige for tiden. Mon ikke det skyldes at fluen er lavet med de kendte Brenda farver, som har vist sig at fungere rigtig rigtig godt i andre fluemønstre. Ideen med leddelte børsteorme er dog ikke ny. Jeg husker at John Mortensen for mange år siden lavede leddelte børsteorme med hjemmelavede shanks af Malin wire.

Tips til affiskning

Tages hjem i lange tag med gode pauser imellen. Havørrederne hugger som regel når et nyt indtag startes.

Bedste årstid: Forår

Mønsterbeskrivelse

Her er en liste over de anvendte materialer til Brenda Børsten
Krog:    Tiemco 784 str. 6 eller lignende 
Shanks:    3 stk. Articulated Shanks 11, 15, 20 mm 
Hale:    En lille dusk fibre fra brun hane hackle 
Krop:    Salmo Supreme dubbing i farven Rainbow 
Hackler:    Naturlig brun hane hackler 
Hoved:    Cyclops Eyes Gold 3,5- 4 mm 
:     
:     

Flueinformation

Fakta om Brenda Børsten
 • Fluekategori: 
  Børsteorme flue
 • Bundet af: 
 • Opfinder: 
  Hanna Vestergaard
 • Opfundet år: 
  2020
 • Udgivet dato: 
  13-03-2022
 • Bedste årstid: 
  Forår