Hare's Ear

Den klassiske nymfe Hare's Ear - her i en oliven kystudgave - er usædvanlig simpel og næsten en hån mod alle andre kystfluer. Den kan bindes på to minutter, idet den kun består af to materialer, nemlig hår og dubbing fra harehoved og lidt flash til rib og hoved.

Hare's Ear hører til kategorien Tangloppe flue. Eksemplaret som vises her er bundet af Ola Pedersen. Fluen er opfundet af Ikke oplyst.

Hare's Ear er så simpelt et mønster at det næsten er løgn, men den har sin berettigelse i enhver flueæske.

Den klassiske nymfe Hare's Ear - her i en oliven kystudgave - er usædvanlig simpel og næsten en hån mod alle andre kystfluer. Den kan bindes på to minutter, idet den kun består af to materialer, nemlig hår og dubbing fra harehoved og lidt flash til rib og hoved. Fluen er tænkt som efterligning af alt krible krable (tanglopper, tanglus, mysis m.v.), men bindes den på en længere krog vil den også virke som generel yngelimitation.

Hare's Ear er giftig når havørrederne en gang imellem foretrækker bittesmå og uanselige fluer, der mest af alt minder om en tot lommeuld eller en nullermand. Eller i situationer hvor alle fluefiskerens favorit kreationer er blevet prøvet uden resultat, kan det være givtigt at binde en lille og uanselig Hare's Ear på forfangsspidsen.

Fluen kan selvfølgelig varieres, og bindes i flere farvevarianten, ligesom kroppen kan bindes mere eller mindre pjusket. Udnyt at der på harens hoved findes nogle forholdsvis lange hår. Tag nogle få af disse med i krop og hale, eller indbind som antenner. Det giver en rigtig god effekt - i hvert fald set med fluefiskerøjne. Om det har nogen praktisk betydning…? det har det måske, men sandsynligvis ikke :-)

Tips til affiskning

Hare's Ear kan anvendes året rundt. Fluen hives normalt hjem sætvis i korte hurtige ryk, men fungerer også med en mere glidende indtagning.

Bedste årstid: Sommer-efterår-vinter

Mønsterbeskrivelse

Her er en liste over de anvendte materialer til Hare's Ear
Krog:    Mustad Signature, Allround O'Shaug S71S SS, str. 6-10 
Hale:    Lille bundt hår fra haremaske, naturlig eller indfarvet oliven 
Rib:    0,16 mm klar monofil line eller krystal flash 
Krop:    Dubbing af naturlig eller indfarvet oliven haremaske, vundet i dubbingløkke 
Hoved:    Krystal flash 
:     
:     
:     

Bindevejledning

Meget let at binde. Indbind en lille dusk hår fra harehoved som hale, og herefter dubbes kroppen i den ønskede tykkelse.

Flueinformation

Fakta om Hare's Ear
 • Fluekategori: 
  Tangloppe flue
 • Bundet af: 
 • Opfinder: 
  Ikke oplyst
 • Opfundet år: 
  Starten af 1990'erne
 • Udgivet dato: 
  01-02-2005
 • Bedste årstid: 
  Sommer-efterår-vinter