Mysis fluen

Mysis fluer er Ikke just nogen præcis efterligning, men en hurtigbundet flue med nogle få overordnede næsten karikaturagtige lighedstræk. Bagkroppen er aflang og tynd, efterfulgt af den lidt fyldigere forkrop og et lille hoved med øjne på stilke.

Mysis fluen hører til kategorien Reje flue. Eksemplaret som vises her er bundet af Ola Pedersen. Fluen er opfundet af Ola Pedersen.

Mysider er små rejelignende krebsdyr, de er ganske talrige og findes næsten overalt langs de danske kyster. De fleste arter bliver ikke mere end 20-30 mm lange, men på trods af mysidernes ringe størrelse, kan vandet nogle gange virke helt uklart når mysis samles i tætte stimer - og så er de guf for glubske havørreder.

Jeg kunne ikke lige finde noget passende navn til dette mønster, så det blev bare til Mysis fluen. Det er langt fra nogen præcis efterligning, men er en hurtigbundet flue med nogle få overordnede næsten karikaturagtige lighedstræk. Bagkroppen er aflang og tynd, efterfulgt af den lidt fyldigere forkrop og et lille hoved med øjne på stilke. Og selv om mysiderne kan skifte farve efter omgivelserne, så er transparens altid et væsentligt virkemiddel i mysisimitationer.

Mysis fluen kan være udslagsgivende når havørreden er kræsen og ikke kaster sig over hvad som helst. Fluen kan selvfølgelig fiskes alene, men er også effektiv som den lille ophængerflue, når der fiskes med 2 fluer på forfanget.

Tips til affiskning

Fluen fiskes i  rolige glidende træk for at efterlige mysiderne normale fremdriftsform, men de kan også svømme bagud i hurtige ryk, så der varieres med korte hurtige ryk. I øvrigt kan Mysis fluen være effektiv som den lille ophængerflue, når der fiskes med 2 fluer på forfanget.

Bedste årstid: Efterår

Mønsterbeskrivelse

Her er en liste over de anvendte materialer til Mysis fluen
Krog:    Forholdvis lille aflang saltvandskrog. 
Hale:    Nogle få uldne fibre fra hvidt hanehackle. 
Bagkrop:    Underkrop af hvid bindetråd,derover pearl flashtinsel 
Forkrop:    SLF Saltwater dubbing i farven Pearl, vindes i dubbingløkke over den forreste 1/4 af krogen. 
Øjne:    Flyeyes. Her er anvendt røde øjne, men sorte ville nok virke mere naturtro. 
:     
:     
:     

Flueinformation

Fakta om Mysis fluen
 • Fluekategori: 
  Reje flue
 • Bundet af: 
 • Opfinder: 
  Ola Pedersen
 • Opfundet år: 
  2013
 • Udgivet dato: 
  17-11-2013
 • Bedste årstid: 
  Efterår

Lignende fluer