Sandtobisen

En tobisimitation, der har været vendt og drejet, testet og prøvet af før den har fundet sin endelige form. Fluen er tænkt til affiskning af sandede områder, hvor tobisen skjuler sig ved at grave sig ned i bunden.

Sandtobisen hører til kategorien Tobis flue. Eksemplaret som vises her er bundet af Jan Fensten. Fluen er opfundet af Jan Fensten.

Sandtobisen er lavet af Jan Fensten, som med denne tobis imitation tilfører en hel del nytænkning.

En flue, der har været vendt og drejet, testet og prøvet af før den har fundet sin endelige form. Fluen er tænkt til affiskning af sandede områder, hvor tobisen skjuler sig ved at grave sig ned. Fluen kan fiskes i de frie vandmasser og lige henover bunden, hvor den hvirvler sand op og trækker et fint spor efter sig, uden at hægte i tang osv..

Sandtobisen er lavet af Jan Fensten, som med denne tobis imitation tilfører en hel del nytænkning; ikke bare med hensyn til materialevalget, men også i opbygningen af fluen. En meget spændende flue, der bestemt er lidt udover det sædvanlige :-)

Tips til affiskning

Fluen er tænkt til affiskning af sandede områder, hvor tobisen skjuler sig ved at grave sig ned. Fluen kan fiskes i de frie vandmasser og lige henover bunden, hvor den hvirvler sand op og trækker et fint spor efter sig, uden at hægte i tang osv..

Bedste årstid: Forår

Mønsterbeskrivelse

Her er en liste over de anvendte materialer til Sandtobisen
Krog:    Gamakatzu EWG Worm hook str. 2 
:    Futurefly cyclob str. medium orange 
1. vinge:    DNA frosty fiber hvid 
2. vinge:    DNA frosty fiber caramel 
3. vinge:    DNA frosty fiber oliven 
Øjne:    Små klare 3D eyes fæstnes med uv-lim. 
:     
:     

Flueinformation

Fakta om Sandtobisen
 • Fluekategori: 
  Tobis flue
 • Bundet af: 
 • Opfinder: 
  Jan Fensten
 • Opfundet år: 
  2014
 • Udgivet dato: 
  15-02-2014
 • Bedste årstid: 
  Forår