UV Tobis

Vi fisker med flue, som - trods navnet - ikke skal ligne et insekt, men derimod en lille reje eller fisk. I dette tilfælde er det meningen at fluen skal imitere en tobis, den slanke torpedoformede fisk som havørred elsker. Tobisen færdes i større eller mindre stimer det meste af året.

UV Tobis hører til kategorien Tobis flue. Eksemplaret som vises her er bundet af Ola Pedersen. Fluen er opfundet af Ola Pedersen.

Med UV Tobis fluen, kan man præsentere grådige havørreder for en ordentlig mundfuld.

Vi fisker med flue, som - trods navnet - ikke skal ligne et insekt, men derimod en lille reje eller fisk. I dette tilfælde er det meningen at fluen skal imitere en tobis, den slanke torpedoformede fisk som havørred elsker. Tobisen færdes i større eller mindre stimer stort set året rundt. Undtagelsen er den koldeste tid hvor den graver sig ned og nærmest går i vinterhi.

Resten af året er tobisen et vigtigt element i kystens enorme spisekammer og den synes at være en af havørredens vigtigste fødeemner. Derfor skal der selvfølgelig altid være et par tobisimitationer i flueæsken så man kan præsentere grådige havørreder for en ordentlig mundfuld. UV Tobis som du ser her, er således mit bud på en moderne tobis imitation.

UV Tobisen skal fiskes i lange glidende træk og engang imellem må det gerne gå meget hurtigt. Så bare giv den fuld hammer. Op under armen med stangen og giv den alt hvad den kan trække.

Tips til affiskning

UV Tobisen skal fiskes i lange glidende træk og engang imellem må det gerne gå meget hurtigt. Så bare giv den fuld hammer. Op under armen med stangen og giv den alt hvad den kan trække.

Bedste årstid: Forår

Mønsterbeskrivelse

Her er en liste over de anvendte materialer til UV Tobis
Krog:    Partridge CS52 Sea Prince str. 4-6. 
Vinge:    Underst nogle få stråler superhair. Dernæst bygges vingen op af 3 bundter Flyhair III. Først en fyldig sektion i farven UV White, derefter en mindre grøn sektion og tilslut en lille sort sektion. 
Hackle:    Lille falsk hackle af fluo rød flash fibre eller lignende. 
Hoved:    3D øjne som dækkes med UV lim. 
:     
:     
:     
:     

Flueinformation

Fakta om UV Tobis
 • Fluekategori: 
  Tobis flue
 • Bundet af: 
 • Opfinder: 
  Ola Pedersen
 • Opfundet år: 
  2013
 • Udgivet dato: 
  01-04-2013
 • Bedste årstid: 
  Forår