...

Brendas Mor

En forfangsspids bedre end så mange andre kystfluer.

Da Ove Monrad i sin tid introducerede mig for Brenda og hendes Mor, var jeg mest betaget af den iltre Brenda med de heftige bevægelser, men med tiden er jeg blevet mere og mere varm på hendes forfinede Mor. Med det lange flagrende hår, en velformet og harmonisk krop iført dress fra Salmo Supreme, er hun forførende og uimodståelig.

Fluetype

Hackle flue

Ophav

Ove Monrad

Fluebinder

Ove Monrad

Opfundet

2005

Da Ove Monrad i sin tid introducerede mig for Brenda og hendes Mor, var jeg mest betaget af den iltre Brenda med de heftige bevægelser, men med tiden er jeg blevet mere og mere varm på hendes forfinede Mor. Med det lange flagrende hår, en velformet og harmonisk krop iført dress fra Salmo Supreme, er hun uden sidestykke. Og helt forrygende bliver det når man ser hende i aktion; med vuggende, pulserende og rytmiske bevægelser, er hun forførende og aldeles uimodståelig.

Nå, nu skal jeg vist passe på ikke at gå helt i selvsving over en flue, men hvis man får den opfattelse at jeg er begejstret for Brendas Mor, så er det korrekt - for den synes at være en forfangsspids bedre end så mange andre kystfluer.

Det eneste der generer mig er egentlig, at jeg er i vilrede med havørreden tror fluen forestiller, hvis den ellers tror noget. Sandheden er nok at Brendas Mor er en allround flue som ikke ligner noget bestemt fødeemne - den svømmer simpelthen rundt og ligner hvad som helst - hvilken nok også er årsagen til at fluen er så effektiv.

Fiskevejledning

Brendas Mor er en allround flue som ikke skal imitere noget bestemt fødeemne - og alligevel kan den svømme rundt og ligne hvad som helst. Så det er kun fantasien der sætter grænser for, hvordan denne flue skal fiskes.

Bedste årstid

Efterår-vinter-forår

Mønsterbeskrivelse

Materialeliste Brendas Mor
Krog: Owner Kappa SW-1 eller lignende i str. 4-6
Hale: Gule guldfasanbrystfjer og 4-6 stråler olivenfarvet flash
Krop: Salmo Supreme Dub i farven rainbow
Hackle: 2 stk. gule guldfasanbrystfjer. Det ene hackle bindes ind midt på kroppen, det andet bindes ind som fronthackle
Hoved: Rød bindetråd

Bindevejledning

  1. Bindetråden fæstnes og eventuel belastning indbindes under krogen.
  2. Bindetråden føres til krogbøjningen hvor halen indbindes.
  3. Bageste halvdel af kroppen dubbes fyldigt.
  4. En gul guldfasanfjer fæstnes i spidsen og vindes 1-2 omgange.
  5. Forreste halvdel af kroppen dubbes fyldigt.
  6. Endnu en gul guldfasanfjer og forreste hackle indbindes og vindes, og fluen afsluttes.
Brugte og slidte fluer fanger ofte bedre end de nye fra stikket. Når fluen er færdig kan den med fordel strigles grundigt (gerne voldsomt) igennem med et stykke velcro. Efterfølgende friseres manken på plads med en  tandbørste, og man har en førsteklasses 'slidt' dræberflue.

Lignende fluer

En eller flere kystfluer med lignende egenskaber eller karakteristika

...
Brenda

Ophav: Ove Monrad

...
Bette Brenda

Ophav: Ove Monrad

...
Regnbuesvinet

Ophav: Daniel Schmidt Brodersen

...
Hybridfluen

Ophav: Bilal Hazzam